Μπάσκετ

Βασίλη, σούταρε!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κόντρα στη Λευκάδα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν δοκίμασε να σουτάρει ούτε μια φορά αν και έμεινε στο παρκέ για περίπου είκοσι λεπτά.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λευκάδας, αλλά και η επικείμενη αναμέτρηση με τη Μακάμπι (Πέμπτη 10/11), έδωσαν την ευκαιρία στον Τσάβι Πασκουάλ να ανοίξει το rotation, «ρίχνοντας» στο παρκέ όλες τις διαθέσιμες μονάδες του.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, καταγράφοντας 19,5 λεπτά συμμετοχής στην αποψινή αναμέτρηση. Παρά το γεγονός πως ο νεαρός φόργουορντ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, προκαλεί μεγάλη εντύπωση η… ατολμία του στο επιθετικό κομμάτι.

Στα λεπτά που αγωνίστηκε, ο «Χαραλαμπό» δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια για σουτ είτε δύο είτε τριών πόντων, πράγμα που αποτελεί… στατιστικό παράδοξο, δεδομένης της φύσης του συγκεκριμένου αγώνα.  Ο ίδιος, μπορεί μεν να έβαλε το «λιθαράκι» του στους υπόλοιπους τομείς, έχοντας δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο λάθη, ωστόσο η «οικονομική» και «αθόρυβη» παρουσία του προκάλεσε εντύπωση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αρωγή που πρόκειται να διαθέσει στα νεαρά στελέχη του ρόστερ, πράγμα που σημαίνει πως ο Χαραλαμπόπουλος, μαζί με τον Λούντζη θα πάρουν αρκετά λεπτά συμμετοχής στους θεωρητικά εύκολους αγώνες της Basket League.

Την προθυμία του Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί εξίσου και ο νεαρός φόργουορντ, ο οποίος οφείλει να «ξεψαρώσει» όσον αφορά την επίθεση και να μην διστάζει να παίρνει προσπάθειες, ακόμα κι αν αυτές βρίσκουν σίδερο.

Μην ξεχνάμε πως ο ίδιος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της «φουρνιάς» των 97άρηδων για το ελληνικό μπάσκετ.

Exit mobile version