ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολοένα και ανεβαίνει ο Έλληνας γκαρντ

Ο Πασκουάλ «ψηφίζει»… Μποχωρίδη!

Η απάντηση του Τσάβι Πασκουάλ στην ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, περί ενδεχόμενης μεταγραφής στα γκαρντ, φαίνεται πως «ξεκαθαρίζει» το τοπίο σχετικά με τον τρόπο τον οποίο θα κινηθούν οι «πράσινοι» μέχρι την επιστροφή του Τζέιμς.

Ο Πασκουάλ «ψηφίζει»... Μποχωρίδη!

Τις τελευταίες τριάντα ημέρες, ο Παναθηναϊκός διανύει ένα «μίνι» deja-vu της καλοκαιρινής περιόδου, όσον αφορά το πεδίο των μεταγραφών. Από την ώρα που ο Μάικ Τζέιμς κατέστρεφε, λόγω του «θολωμένου» μυαλού του, τον πήχυ του δεξιού του χεριού στην προπόνηση της ομάδας, μέχρι σήμερα, έχει παρελάσει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός υποψηφίων (προσωρινών) αντικαταστατών του.

Οι «πράσινοι» οδηγήθηκαν στο να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλες τις διαθέσιμες και προσβάσιμες περιπτώσεις της αγοράς. Μια αναζήτηση που ξεκίνησε από τον Ομάρ Κουκ, περίπτωση η οποία «έπαιζε» δυνατά στις τελευταίες μέρες της θητείας του Πεδουλάκη και συνεχίστηκε με την έλευση του Τσάβι Πασκουάλ στην Ελλάδα, με τους Καμπέθας και Πόποβιτς να έρχονται στο προσκήνιο. Ωστόσο, οι παραπάνω περιπτώσεις «κάηκαν» στην πορεία, κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Μαζί τους, άρχισε να «ξεθωριάζει» σιγά σιγά και το ενδεχόμενο της μεταγραφής στην περιφέρεια.

Οι πρώτες ενδείξεις πως το ρόστερ της ομάδας θα παραμείνει ως έχει φάνηκαν μετά το οριστικό «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Πόποβιτς, ενός παίκτη που αποτελούσε τον «εκλεκτό» του Καταλανού προπονητή. Έπειτα, η τοποθέτηση του Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μακάμπι αναφορικά με το ζήτημα, ενίσχυσε το άνωθεν επιχείρημα.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ξέρετε ήδη ότι δεν μιλάω για τέτοια θέματα δημοσίως. Πάντα σκεπτόμαστε με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα και προσπαθούμε να παίξουμε καλά με αυτούς. Του μένουν (σ.σ. του Τζέιμς) 2,5-3 εβδομάδες για να επιστρέψει, να δούμε αν θα περάσουν γρήγορα και θα επανέλθει γρήγορα, γιατί είναι λογικό και τον χρειαζόμαστε πολύ».

Λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω δηλώσεις του Πασκουάλ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχει συμπεριφερθεί μέχρι στιγμής στις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτει στην περιφέρεια, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως (κατά πάσα πιθανότητα) η ομάδα θα πορευθεί δίχως κάποια πρόσθεση στις τάξεις της μέχρι την επάνοδο του Μάικ Τζέιμς.

Αρχικά, ο Καταλανός άφησε να εννοηθεί πως το διάστημα της επανεμφάνισης του Τζέιμς στο παρκέ πλησιάζει και αυτό που φαίνεται να απασχολεί τον προπονητή των «πρασίνων» είναι το διάστημα προσαρμογής μετά τον τραυματισμό του και όχι αυτό της απουσίας του, το οποίο πλησιάζει προς το τέλος του. Πιθανότατα, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει με περισσότερη θέρμη έναν συμπληρωματικό παίκτη στην περιφέρεια μετά την επιστροφή του Αμερικανού, αν και εφόσον αργήσει να βρει τα «πατήματά» του.

Έπειτα, οι συνεχόμενες δοκιμές σχημάτων και προσώπων στην περιφέρεια και δη η «ψήφος εμπιστοσύνης» η οποία φαίνεται πως έχει δοθεί στον Λευτέρη Μποχωρίδη, απομακρύνουν θεωρητικά το ενδεχόμενο μιας άμεσης μεταγραφής. Ο 22χρονος Έλληνας γκαρντ έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την εικόνα του επί Πασκουάλ, δείχνει πιο σίγουρος για τον εαυτό του και ικανός να διεκδικήσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Καταλανός από την άλλη μεριά συνεχίζει να επιβραβεύει τον «Μποχώ» βλέποντας την συνεχόμενη βελτίωσή του το τελευταίο διάστημα: «είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά του και γι’ αυτόν τον λόγο λαμβάνει και την ανταμοιβή να παίζει σε σημαντικά παιχνίδια όπως σήμερα (σ.σ το παιχνίδι με τη Μακάμπι)».

Τέλος, ας μην λησμονούμε τις συνθήκες που δημιουργούνται από το γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Την ερχόμενη εβδομάδα, οι «πράσινοι» θα δώσουν δύο ντέρμπι στην Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζοντας Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό. Θεωρητικά, ακόμη κι αν τελικά υπάρξει κάποια εξέλιξη και πραγματοποιηθεί κάποια μεταγραφή στην περιφέρεια, θα είναι αρκετά δύσκολο για τον «νεοφερμένο» παίκτη να μπει απευθείας στα βαθιά και να αποδώσει απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, το rotation συνήθως υφίσταται «σμίκρυνση» και δεν υπάρχει ουδένα περιθώριο πειραματισμών ή περίοδος χάριτος για τους «νεοσύλλεκτους».

Εν τέλει, τα δεδομένα και ο Τσάβι Πασκουάλ δείχνουν με τον τρόπο τους πως (πιθανότατα) τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Ωστόσο η περίπτωση μιας μεταγραφής δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως ως ενδεχόμενο, αν και πλέον συγκεντρώνει όλο και λιγότερες πιθανότητες στο να πραγματοποιηθεί. Τα… exit-polls πάντως, δείχνουν πως επικρατεί η «υποψηφιότητα» Μποχωρίδη!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.