ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το πλάνο του Πασκουάλ

Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ, ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ, να διαφοροποιήσει το αγωνιστικό του πλάνο, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Το πλάνο του Πασκουάλ

Η ενέργεια που βγάζει ο Τζέιμς Γκιστ και η επιρροή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι τέτοια, που το πρόβλημα της απουσίας του, μοιάζει δυσεπίλυτο, για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του.

Επειδή όμως χρόνος δεν υπάρχει και ο Παναθηναϊκός Superfoods σε λίγες ώρες φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» καλούνται να διαφοροποιήσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, ειδικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

Έτσι θα παίξει τον Σπανούλη

Ο Ισπανός τεχνικός, προσανατολιζόταν στο να παίξει με τον Αμερικανό πάνω στον Σπανούλη στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων, μια δυνατότητα που πλέον στερείται.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατά πάσα πιθανότητα, θα προσπαθήσει να «κλείσει» τον αρχηγό του Ολυμπιακού με Καλάθη-Παππά, παίζοντάς τον από μπροστά, με διαρκή κίνηση χωρίς την μπάλα και γρήγορες εναλλαγές ψηλού-κοντού, στα pick’n’roll που θα «στήνει» ο Σπανούλης.

Tranzition

Ο Πασκουάλ ποντάρει πολλά στην «καλή» του πεντάδα. Όπου «καλή» βάλτε, Καλάθη, Νίκολς, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Φώτση (θα ήταν ο Γκιστ εδώ), ψάχνοντας τις καλές άμυνες, την κατοχύρωση του αμυντικού ριμπάουντ και τη γρήγορη μεταφορά μπάλας από άμυνα σε επίθεση. Η ενέργεια που θα έχει ο Παναθηναϊκός, θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αν αντέξει, έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το ματς, αν όχι, θα έχει πρόβλημα.

Post παιχνίδι με Μπουρούση-Ρίβερς

Το είδαμε αρκετές φορές στο Μπάμπεργκ. Ο Κέι Σι Ρίβερς, μπορεί να αποτελέσει σημείο-κλειδί, είτε με τα μεγάλα σουτ του, είτε με παιχνίδι στο low post. Ο Αμερικανός το έχει, το είδαμε να το κάνει καλά στη Γερμανία, με τον Πασκουάλ να έχει τον Ρίβερς, ως κρυφό χαρτί… στην επίθεση της ομάδας του.

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα έχει πολύ χρόνο στο ματς και απαιτητικό ρόλο. Ο Έλληνας σέντερ, υπερέχει σε εμπειρία και τεχνική, όλων των ψηλών του Ολυμπιακού και σημαντικό γι’ αυτόν, είναι να ξεκινήσει καλά και να έχει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Η χρησιμοποίησή του από την αρχή του αγώνα-με σκοπό να βγάλει γρήγορα εκτός παιχνιδιού τον Μιλουτίνοφ με φάουλ-συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Ο Μποχωρίδης και οι ανάσες στον Καλάθη

Όπως είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο, ο Νικ Καλάθης νιώθει μοναξιά στον «άσο». Ελπίδα και χαμόγελο, έχει σκορπίσει-τον τελευταίο μήνα-ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Αν ο «Μποχώ» στα λεπτά που θα αγωνιστεί βρεθεί σε καλή μέρα, τότε οι «πράσινοι» θα αντέξουν περισσότερο στη δεδομένα, πιο πλήρη περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού.

Υπομονή και στήριξη

Ο κόσμος αναμένεται να κατακλύσει το ΟΑΚΑ απόψε. Η ισχυρή παρουσία του θα βοηθήσει την ομάδα και θα τη χειροκροτήσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη, καθώς το ματς δεν είναι εύκολο, εντούτοις η ομάδα θα είναι συσπειρωμένη και θα τα δώσει όλα και κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται σενάρια περί… εκδίκησης, λόγω της βαριάς ήττας στο ΣΕΦ. Νίκη, έστω και με έναν πόντο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.