ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Ολυμπιακός 77-79

Κρίμα και άδικο…

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ, μάτωσε, πάλεψε έφερε το ματς στα μέτρα του, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα, η νίκη του... γλίστρησε, χαρίζοντας τη στον Ολυμπιακό (77-79).

Κρίμα και άδικο...

Ο Παναθηναϊκός παρά τη σημαντική απουσία του Τζέιμς Γκιστ, τα έδωσε όλα στο παρκέ και παρότι βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα πίσω στο σκορ, κατάφερε να το γυρίσει, αλλά στάθηκε άτυχος στο φινάλε και έχασε με 77-79.

Συγκλονιστικός ο Σίνγκλετον, έπαιξε και για τον Γκιστ (όπως όλη η ομάδα), εξαιρετικοί και οι Φώτσης, Ρίβερς, Καλάθης, αλλά η τύχη δε στάθηκε δίπλα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε πως πλήρης θα είναι… άλλη ομάδα.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε τους Καλάθη, Φελντέιν, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Φώτση στην αρχική πεντάδα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ξεκινά με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Μπιρτς και Πρίντεζη.

Το προβάδισμα ο Ολυμπιακός, «κενό» στην ρακέτα του Παναθηναϊκού

Στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού, φάνηκαν οι διαθέσεις του Σφαιρόπουλου, ο οποίος έστειλε πάνω στον Καλάθη τον Παπανικολάου, με σκοπό να «κόψει» τη δημιουργία του άσου του Παναθηναϊκού.  Από την άλλη, πάνω στον Σπανούλη, ήταν ο Ρίβερς εναλλάξ με τον Φελντέιν, με τον Καλάθη να μαρκάρει τον Μάντζαρη.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο ζεστά, με ένα γρήγορο 4-0, με τον Παναθηναϊκό να δείχνε νευρικότητα (αστόχησε σε κάρφωμα ο Σίνγκλετον), αλλά ο Αμερικανός σέντερ των «πράσινων», σκόραρε για το 2-4, με μακρινό σουτ (7:18).

Με «αιχμή» τον Μπιρτς, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στη ρακέτα (4-9, 8-13), με δύο προσωπικά καλάθια του Σίνγκλετον να κρατούν σε κοντινή απόσταση τον Παναθηναϊκό στα μέσα της πρώτης περιόδου.

Βομβαρδισμός από τα 6,75!

Με τρία τρίποντα από Φώτση, Φελντέιν και Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 17-16 (2:05), με το γήπεδο να… φλέγεται, αλλά ο Σπανούλης με προσωπικά καλάθια κρατούσε τον Ολυμπιακό κοντά (19-18).

Στα ίσα!

Ο Λοτζέσκι με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (19-21), με τον Παναθηναϊκό να απαντά άμεσα με τον Καλάθη. Εν τέλει οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν ισόπαλες την πρώτη περίοδο (23-23), με τον Σίνγκλετον να ρίχνει μια μεγαλοπρεπή τάπα στον Σπανούλη στα 2,6΄΄, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αστοχεί από τα 6,75 στο τέλος του χρόνου.

Κακό ξεκίνημα στη Β΄ περίοδο για το «τριφύλλι»

Με τέσσερις αναπάντητους πόντους (Παπαπέτρου, Χάκετ), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 23-27 στην αρχή της Β΄περιόδου, ο Μπουρούσης έκανε βήματα και στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Χάκετ με δικό του τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 7 (23-30), με τον Τσάβι Πασκουάλ να ζητά εσπευσμένα τάιμ άουτ (8:40), με τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 7-0, σε 1:20.

Επιθετική δυστοκία και λάθη…

Τα πολλά λάθη των «πράσινων» (δύο φορές βήματα μέσα σε δύο λεπτά), έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος… με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να κερδίζει σε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Στα 7:37, ο Μπουρούσης «έσπασε» το ρόδι… και με καλάθι έκανε το 25-32, αλλά ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε αρρυθμίες… στην επίθεση και δεν έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, ενώ στην άμυνα και τις αλλαγές στα σκριν, η απουσία του Γκιστ, ήταν εμφανής.

Η επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού, έδινε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να έχει συνεχώς το προβάδισμα (28-34, 31-37, 34-39), με μόνη απειλή το τρίποντο (Σίνγκλετον, Μπουρούσης).

«Μαχαιριά» από Σπανούλη…

Στα 2:44, ο Σπανούλης ευστόχησε σε τρίποντο και κέρδισε και το φάουλ(έχασε τη βολή), για το 34-42, ο Μπουρούσης δε βρισκόταν σε καλή βραδιά, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια κάκιστη Β΄ περίοδο, σε αντίθεση με την πρώτη, όπου έβγαλε ενέργεια και έπαιξε πιο συνετά.

Σύγχυση… και -10

Με τρίποντο του Σπανούλη (16 π.) και καλάθι του Πρίντεζη στο 1:28, ο Ολυμπιακός πήρε αέρα 10  πόντων, με τον Παναθηναϊκό να έχει θολώσει… και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Ο Φώτσης με παλικαρίσιο καλάθι, έκανε το 39-47 (26΄΄), ο Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να σχεδιάσει την επίθεση της ομάδας του, Σίνγκλετον και Ρίβερς έπαιξαν εξαιρετική άμυνα πάνω στον Σπανούλη και στα 2,5΄΄ ο Φελντέιν προσπάθησε με drive να σκοράρει, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με αποτέλεσμα, το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 39-47, και τον Ολυμπιακό σαφώς ανώτερο, με μια πολύ καλή δεύτερη περίοδο με 24 πόντους, έναντι 16 των «πράσινων».

Ψυχωμένος!

Ο Νίκολς έχασε ένα εύκολο λέι απ, με την έναρξη του Β΄μέρους, ο Παπανικολάου αστόχησε σε τρίποντο, με τον Νικ Καλάθη με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, να κάνει το 43-49 (9:06), με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να παίξει δυνατά στην άμυνα. Με τρίποντο του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 5 (46-51), στην επόμενη άμυνα, ανάγκασε τον Ολυμπιακό να εξαντλήσει τα 24΄΄, με τον Σίνγκλετον να κερδίζει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης φάουλ από τον Μάντζαρη σε προσπάθεια για τρίποντο (48-51, 6:24, έχασε τη μία, αλλά κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ), με το ΟΑΚΑ να παίρνει φωτιά!

Ο Σίνγκλετον με συνεχόμενες βολές έκανε το 50-53, αλλά ο Πρίντεζης με καλάθι ανέβασε ξανά τη διαφορά στους πέντε, με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί σε δύο τρίποντα στο ενδιάμεσο, αλλά με κερδισμένο επιθετικό ριμπάουντ, έφτασε στο -2, με τρίποντο του Ρίβερς, αλλά μια κακή περιστροφή στην άμυνα, έδωσε ελεύθερο τρίποντο στον Πρίντεζη για το 53-58 (3:52).

Η αστοχία του Παναθηναϊκού (δύο τρίποντα του Νίκολς, λέι απ Σίνγκλετον), δεν του επέτρεπε να βρεθεί ακόμα πιο κοντά ή και μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός, έστω και διά πυρός και σιδήρου, να κρατάει το προβάδισμα.

Ισοπαλία ξανά!

Ο Καλάθης με λόμπα έκανε το 55-58 (2:23), ο Πασκουάλ έβαλε στο παρκέ τον Μπουρούση, ο Χάκετ με τρίποντο στην εκπνοή, έκανε το 55-61, αλλά ο Καλάθης απάντησε άμεσα (58-61, 1:43). Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα, ο Μιλουτίνοφ αστόχησε, με τον Φώτση να κερδίζει φάουλ σε σουτ τριών πόντων (1:21), για την ισοπαλία, μετά από πολύ ώρα!

Ο Φελντέιν με εξαιρετική άμυνα στον Γκριν, τον ανάγκασε σε βήματα, ο Μπουρούσης κέρδισε το φάουλ από τον Σέρβο, αλλά με 0/2 βολές, δεν έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παππάς και προβάδισμα!

Ο Γκριν αστόχησε σε σουτ, υπό την πίεση του Φελντέιν και στα 8,5΄΄ ο Παππάς με drive κέρδισε τον Γιανγκ και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (63-61), στο τέλος της 3ης περιόδου, με το γήπεδο στο πόδι!

Δύο τρίποντα από Ολυμπιακό, αλλεπάλληλα λάθη για Παναθηναϊκό

Με την έναρξη του Δ΄δεκαλέπτου, ο Παππάς υπέπεσε σε λάθος, ο Γκριν έτρεξε το γήπεδο (κέρδισε φάουλ), με τον Λοτζέσκι με τρίποντο να κάνει το 63-64 και τον Φελντέιν να κάνει και πάλι λάθος… (βήματα), με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά με όχι και τόσο καλό τρόπο το τελευταίο δεκάλεπτο, με αλλεπάλληλα λάθη, ενώ το τρίποντο-μαχαιριά του Παπαπέτρου, έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στον Ολυμπιακό (63-67, 7:44).

Ο Νίκος Παππάς με ατομική ενέργεια κέρδισε το φάουλ από τον Γκριν και μείωσε στους δύο (65-67, 7:21), ο Παπαπέτρου αστόχησε, το ίδιο και ο Σίνγκλετον, με τον Παππά με εντυπωσιακό καλάθι να ισοφαρίζει (67-67)!

Μεγάλος Ρίβερς!

Με δύο συνεχομενα τρίποντα, ο Κέι Σι Ρίβερς, έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά (73-71, 3:13), με το ματς να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι, με τα τρία τελευταία λεπτά, να είναι πραγματικά συγκλονιστικά!

Ο Σίνγκλετον με απίστευτη τάπα στον Μπιρτς και ο Φώτσης με ένα μεγάλο τρίποντο, έδωσαν αέρα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό (76-72, 2:16), ο Σίνγκλετον θα παίξει εξαιρετική άμυνα στον Σπανούλη, θα τον κόψει, οι διαιτητές θα δώσουν φάουλ, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να κάνει το 76-74, 1:57 για το τέλος.

Ο Φώτσης θα κάνει λάθος, ο Πρίντεζης θα ισοφαρίσει στο 1:17 (76-76), ο Καλάθης θα αστοχήσει, με την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, ο Παπανικολάου θα κάνει φάουλ στον Καλάθη, οδηγώντας τον στις βολές στα 26,5΄΄, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να ευστοχεί στη μία (77-76)  και τον Ολυμπιακό να έχει μια γεμάτη επίθεση.

Ο Ολυμπιακός πήρε το μάξιμουμ… με τον Πρίντεζη να κάνει καλάθι και φάουλ στα 3΄΄ (77-79) και τον Παναθηναϊκό να χάνει το ματς μέσα από τα χέρια του.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ