ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τσάβι Πασκουάλ

Πασκουάλ: «Δεν παίξαμε καλά την τελευταία φάση»

Ο Τσάβι Πασκουάλ, αφού συνεχάρη τον κόσμο για την παρουσία του στο ΟΑΚΑ, στάθηκε στο γεγονός πως δεν πάρθηκε η ορθότατη απόφαση στο τελευταίο σουτ, ωστόσο καταλαβαίνει τους παίκτες του, οι οποίοι όπως είπε, λόγω της κούρασης δεν έχουν πάντα την απαιτούμενη διαύγεια.

Πασκουάλ: «Δεν παίξαμε καλά την τελευταία φάση»

Ο Τσάβι Πασκουάλ θεωρεί πως η ομάδα του θα βρει το δρόμο της, καταλαβαίνει την κούρασή τους, δε θέλει να μιλάει γι’ αυτούς που δεν παίζουν, αλλά για αυτούς που το κάνουν, ενώ τόνισε πως στην τελευταία φάση, οι παίκτες του δεν έπαιξαν σωστά. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο για τη βοήθειά του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ:

«Πρέπει να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας, μας βοήθησαν πολύ, βοήθησαν την ομάδα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο, στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλή άμυνα, στο δεύτερο όμως, βελτιωθήκαμε πολύ. Είχαμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε, είχαμε ένα πλεονέκτημα 4 πόντων, ένα φάουλ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, μας στέρησε τη δυνατότητα να κερδίσουμε».

Για το πώς προετοιμάστηκε η ομάδα μέσα σε 48 ώρες και για το γεγονός πως δεν τον άφησε ο Ολυμπιακός να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο:

«Διεκδικήσαμε και τα δύο ματς αυτή την εβδομάδα, ξέρουμε ότι με την απώλεια του Μάικ Τζέιμς, παρόλα αυτά είμαστε ανταγωνιστικοί, η απώλεια του Γκιστ ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για όλους, αλλά δεν μπορούμε να σκεπτόμαστε αυτούς που λείπουν, αλλά αυτούς που είναι εδώ. Σήμερα δείξαμε ότι έχουμε συνέλθει τόσο από την ήττα στην Μαδρίτη, αλλά και την απώλεια του Γκιστ».

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.925 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον παίκτη που θα παίρνει στην ομάδα του το κρίσιμο σουτ, την τελευταία επίθεση:

«Είναι περίπλοκο να απαντήσουμε σε αυτό. Χρειαζόμαστε χρόνο για να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Είμαστε στο στάδιο της μετα-Διαμαντίδη εποχής. Η ομάδα πρέπει να βρει το δρόμο της σιγά-σιγά».

Αν έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά στην τελευταία φάση η ομάδα:

«Είναι ξεκάθαρο ότι μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει καλύτερα. Όταν χάνεις δεν έχεις επιχειρήματα. Ήμασταν στο +4, ο Σίνγκλετον έκανε τάπα στον Σπανούλη, που δόθηκε φάουλ, στην επόμενη φάση ο Καλάθης σούταρε και η μπάλα μπήκε και βγήκε, μετά χάσαμε την μπάλα στο κέντρο, που ήταν ένα σημαντικό σημείο. Είναι σαφές ότι κάναμε λάθη και απόψε και στη Μαδρίτη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Επίσης το ότι τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, στο φινάλε των παιχνιδιών, μπορεί να τους στερει τη δυνατότητα να έχουν τη διαύγεια που πρέπει, ειδικά όταν έχεις απώλειες στο ρόστερ, αυτό συμβαίνει».

 Για το ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε 47 στο πρώτο μέρος, με μόλις ένα λάθος:

«Ήμασταν κακοί αμυντικά, στο πικ εν ρολ σκόραραν 17 πόντους. Ο Σπανούλης έκανε το παιχνίδι του, κάτι που δεν έπρεπε να επιτρέψουμε. Επίσης ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, σε σχέση με το ματς με την Μπαρτσελόνα».

Για την τελευταία φάση και του σουτ του Φώτση:

«Υπήρχαν οι επιλογές του Φώτση, του Ρίβερς και του Μπουρούση κάτω από το καλάθι. Έπρεπε να γυρίσουμε την μπάλα, έπρεπε να βρούμε την καλύτερη επιλογή. ήταν μια πιθανότητα, δε βγήκε με πλεονέκτημα ο παίκτης, δεν παίξαμε καλά τη φάση».

Για τις ήττες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και αν έχει να κάνει με τις απουσίες αυτό:

«Η Ευρωλίγκα είναι ανταγωνιστική φέτος, μια λεπτομέρεια μπορεί να σε κάνει να χάσεις ή να κερδίσεις. Από τότε που είμαι εδώ, όλα τα ματς έχουν κριθεί στον πόντο, εκτός από αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα. Χάσαμε στην Πόλη στον πόντο, στη Μαδρίτη είχαμε πιθανότητες, όπως και σήμερα. Ενώ απέναντι στην Μακάμπι και στην Μπάμπεργκ κερδίσαμε στο φινάλε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, είναι μακρά η σεζόν, έχουμε παίξει οκτώ ματς, έχουμε 30 συνολικά να δώσουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.