ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΤΡΟ

«Deja vu»… 24 χρόνια μετά! (vid)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το απόγευμα της Δευτέρας τον Άρη (21/11) στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ματς στο οποίο εντοπίζεται «deja vu» με την αναμέτρηση της 21ης Νοεμβρίου του 1992, η οποία είχε κοινούς παρονομαστές και τον Νίκο Γκάλη σε ρόλο πρωταγωνιστή.

«Deja vu»... 24 χρόνια μετά! (vid)

Ο καταρτισμός του αγωνιστικού προγράμματος της Basket League μας προσέφερε μια υπέροχη «μπασκετική» σύμπτωση, τοποθετώντας το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Άρη την 21η Νοεμβρίου.

Ακριβώς την ίδια ημερομηνία, αλλά 24 χρόνια πριν, οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει ξανά τα «ξίφη» τους στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι το οποίο αποτελούσε το γεγονός της χρονιάς καθώς ο Νίκος Γκάλης θα αντιμετώπιζε για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, ντυμένος στα «πράσινα»!

Το καλοκαίρι του 1992 οι «δρόμοι» του Γκάλη με τον Άρη χωρίζουν οριστικά, καθώς ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής αρνείται την πρόταση της τότε διοίκησης της ομάδας να σταματήσει το μπάσκετ και να ασχοληθεί με τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο «θεός» του ελληνικού μπάσκετ έμενε με αυτόν τον τρόπο ελεύθερος σε ηλικία 35 ετών, κάτι που δεν πτόησε τις μεγάλες ομάδες, οι οποίες από την πρώτη στιγμή τον προσέγγισαν.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.842 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έκανε την «κίνηση-ματ» και απέσπασε το «ναι» του μεγάλου καλαθοσφαιριστή, ο οποίος είχε αρνηθεί για διαφορετικούς λόγους τις προτάσεις των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Έτσι, ο Γκάλης προστέθηκε στο ρόστερ των «πράσινων» παρέα με τους Βράνκοβιτς, Κόμαζετς, Αλβέρτη.

Από τη στιγμή της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, άπαντες περίμεναν τη στιγμή που η ομάδα του Παβλίσεβιτς θα αντιμετώπιζε τον Άρη, ούτως ώστε να λάβει χώρα η πρώτη «μονομαχία» του άλλοτε αδιάσπαστου διδύμου του Γκάλη με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η μέρα εκείνη ήρθε στις 21 Νοεμβρίου του 1992, με τους «πράσινους» να υποδέχονται στη Γλυφάδα την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου.

Αν και στην αρχή βούρκωσε και έλεγε μέσα του «τι ζητάω εδώ», όπως παραδέχθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στις κάμερες, ο Γκάλης ξεπέρασε γρήγορα το σοκ και μάλιστα ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς τη νίκη (82-70). Ο «Νικ» έδωσε ένα ανεπανάληπτο «σόου» τελειώνοντας τον αγώνα με double-double (26π – 11ασ), έχοντας ως συμπαραστάτες τους Κόμαζετς (20π) και Βράνκοβιτς (16π).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.