ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η «πράσινη» παράσταση στο «Θέατρο των Ονείρων» (vid)

Σήμερα συμπληρώνονται δεκαέξι χρόνια από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός κόντεψε να «υποτάξει» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της και υπέστη μια άδικη ήττα με 3-1.

Η «πράσινη» παράσταση στο «Θέατρο των Ονείρων» (vid)

Ο Παναθηναϊκός εκείνης της περιόδου, της «αυγής» της νέας χιλιετίας, ήταν μια ομάδα η οποία είχε δώσει πάμπολλες ευρωπαϊκές «παραστάσεις», γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο το όνομα και τη φήμη του.

Μια από αυτές δόθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2000, σε ένα από τα μεγαλύτερα «θέατρα» εκείνης της εποχής, αυτό των «ονείρων», όπως αποκαλούταν η έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα παιδιά του Άγγελου Αναστασιάδη δε φοβήθηκαν στιγμή τα «υπερόπλα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έχοντας περίσσια ορμή από τη μεγάλη επικράτηση επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ δύο εβδομάδες νωρίτερα (8/11), έδειξαν πως θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Στην άμυνα, αναχαιτίζονταν με χαρακτηριστική ευκολία οι επελάσεις του Μπέκαμ, του Σκόουλς και των υπολοίπων, ενώ στην επίθεση, ο Βαζέχα, ο Λυμπερόπουλος και ο Σιπνιέφσκι έχαναν ανεπανάληπτες ευκαιρίες για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός δεν το «έβαλε κάτω» ακόμη κι όταν ο Τέντι Σέριγχαμ άνοιξε το σκορ στις αρχές του δευτέρου μέρους (47′). Συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, την οποία και βρήκε χάρη στο εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη που άφησε «άγαλμα» τον Μπαρτέζ (63′) και έδωσε την ευκαιρία στους χιλιάδες Έλληνες στις εξέδρες να στήσουν το δικό τους πανηγύρι.

Έπειτα, οι παίκτες του Φέργκιουσον, φοβούμενοι τα χειρότερα, αναγκάστηκαν να ανεβάσουν κατά κόρον την απόδοσή τους, καταφέρνοντας να νικήσουν τον Νικοπολίδη στο 80ο λεπτό, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες. Ο Σκόουλς στο 80′ και στο 90′, έδωσε την «ανακούφιση» στους φίλους των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν τρομάξει για τα καλά, βλέποντας τον Panathinaikos να υπερέχει αυτών στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης…

«Ο Καραγκούνης… το κάνει πολύ ωραία και είναι…. ΓΚΟΛ! Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ! ΣΤΟ 63′! Πετυχαίνει ένα ωραιότατο γκολ για τον Παναθηναϊκό…»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ