ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ο Καλάθης έχει πλέον… παρέα!

Η αναμέτρηση με τη Νταρουσάφακα σήμανε την ολική επαναφορά του Μάικ Τζέιμς και παράλληλα την (σταδιακή) ανακούφιση του Νίκου Καλάθη!

Ο Καλάθης έχει πλέον... παρέα!

Τη στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς περνούσε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ένα λεπτό πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου στον αγώνα με τη Νταρουσάφακα, άκουσε το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας, η οποία είχε να τον δει να αγωνίζεται από τις αρχές Οκτωβρίου.

Παράλληλα, την ίδια ώρα, ίσως και να αισθάνθηκε την ανακούφιση του «συνοδοιπόρου» του στα γκαρντ, Νίκου Καλάθη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα κρατούσε σχεδόν μοναχός του το «βάρος» της θέσης «1».

Ο Τσάβι Πασκουάλ, επέλεξε να δώσει στον Αμερικανό γκαρντ αρκετό χρόνο συμμετοχής, τηρουμένων των αναλογιών αλλά και της φυσιολογικής έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού από την πλευρά του παίκτη. Ο Τζέιμς έμεινε στο παρκέ για 17 λεπτά, λίγο λιγότερο από τον MVP της χθεσινής βραδιάς, Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος τον πέρασε για μία… επίθεση (17:25).

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.902 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκείνος «άρπαξε» την ευκαιρία που του δόθηκε, καθώς η συμμετοχή του στη 12άδα κρινόταν μέχρι τελευταίας στιγμής, πήρε έναν εύλογο αριθμό προσπαθειών, δοκιμάζοντας οκτώ φορές το πάλαι ποτέ τραυματισμένο χέρι του και εν τέλει επιβεβαιώθηκε σημειώνοντας επτά πόντους με 3/6 δίποντα και 1/2 βολές. Παράλληλα, ο ίδιος κατάφερε να μοιράσει τρεις ασίστ, δύο λιγότερες από τον «μετρ» Καλάθη (5) ενώ έκανε και ένα κλέψιμο.

Η χθεσινή εμφάνιση του Τζέιμς αποδεικνύει πως ο ίδιος ίσως χρειαστεί λιγότερο χρόνο προσαρμογής απ’ όσο εκτιμούσαν οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου των «πρασίνων». Μπορεί η συνεισφορά του να μην άγγιξε ευθύς αμέσως τα μέγιστα αναμενόμενα, ωστόσο τα όσα προσέφερε κόντρα στη Νταρουσάφακα επιβεβαιώνουν πως στο άμεσο μέλλον τα καλύτερα θα έρθουν.

Την επιστροφή του Τζέιμς την περίμεναν πως και πως στον Παναθηναϊκό. Από τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου μήνα τόνιζε πως με την παρουσία του η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο στα γκαρντ έως τον Γιάννη Μπουρούση που στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης, εξέφραζε την πίστη του πως ο συμπαίκτης του θα καταφέρει να παραστεί στον αγώνα της Παρασκευής.

Ο υγιής Μάικ Τζέιμς αναμένεται να αποτελέσει κεφάλαιο στη φετινή προσπάθεια του «εξάστερου», προσφέροντας πολλά… χαμόγελα στους συμπαίκτες του αλλά και στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο χαμόγελο για την επαναφορά του, σίγουρα προήλθε από τα χείλη του Νικ Καλάθη, ο οποίος πλέον γνωρίζει πως η «μπαγκέτα» της δημιουργίας και η «ηγεσία» των «κοντών» δεν θα περνά εξ’ ολοκλήρου από τον (αποκαμωμένο) εαυτό του!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.