ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΦΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Η παρολίγον… «τρικλοποδιά» του Παπάζογλου (vid)

Tο γκολ του Θανάση Παπάζογλου είχε «φράξει» προσωρινά τον δρόμο των «πράσινων» προς την τελευταία κούπα τους. την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Η παρολίγον... «τρικλοποδιά» του Παπάζογλου (vid)

Ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει απόψε (19:30) τον ΟΦΗ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μια αναμέτρηση την οποία θα φανεί εάν οι «πράσινοι» είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν μια νέα αρχή, μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί πάμπολλες φορές αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα, ωστόσο στον θεσμό του Κυπέλλου, η προϊστορία τους είναι φτωχή καθώς απόψε θα είναι η τρίτη μεταξύ τους «μονομαχία» στη διοργάνωση αυτή.

Η προηγούμενη επίσκεψη των «πράσινων» στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» έγινε στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου τη σεζόν 2013-14 στις 19 Μαρτίου του 2014.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.038 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τότε, ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου κατέβαινε στην Κρήτη υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με σήμερα. Οι «πράσινοι» πραγματοποιούσαν έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα, συνδυάζοντας αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ, έμελλε να ήταν το τελευταίο εμπόδιο τους στον δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Αναστασίου μπήκαν στο γήπεδο έχοντας τον «αέρα» του φαβορί, ο οποίος ωστόσο δεν αρκούσε να κάμψει την αντίσταση της ψυχωμένης ομάδας του Ηρακλείου. Οι δυνατές μονομαχίες, τα νεύρα και η ένταση κυριάρχησαν έναντι του θεάματος. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την πρώτη σοβαρή ευκαιρία τους στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Παπάζογλου (69′).

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε μετά την επίτευξη του γκολ αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, η οποία έδωσε ισχνό προβάδισμα στον ΟΦΗ ενόψει της ρεβάνς, βάζοντας «εμπόδιο» στις φιλοδοξίες του «τριφυλλιού» για πρόκριση στον τελικό.

Τελικά, έστω και δύσκολα, οι «πράσινοι» πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, επικρατώντας με 3-0 των Κρητικών στη ρεβάνς της Λεωφόρου. Έπειτα, ακολούθησε το «σόου» του Μάρκους Μπεργκ στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, το οποίο έφερε το τελευταίο τρόπαιο στον σύλλογο μέχρι στιγμής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.