ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Στον παίκτη παραπάνω…

Ο κουρασμένος και... άψυχος Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό κίνδυνο για περίπου 30 λεπτά απέναντι στην άνετη και ψυχωμένη ΑΕΚ, μέχρι να προσθέσει στην δική του «εξίσωση» τους παραπάνω παράγοντες που χρειάστηκαν...

Στον παίκτη παραπάνω...

Η προσήλωση και η στόχευση στην επικείμενη συνάντηση με τον Ομπράντοβιτς την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και η αίσθηση που υπήρχε λίγο πριν το ντέρμπι, δομημένη από τις 25 σερί εντός έδρας επικρατήσεις επί της ΑΕΚ εντός έδρας, σε συνδυασμό πάντα με την συσσωρευμένη κούραση λόγω των back-to-back παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη λίγο έλειψε να βάλει «μπαρούτι» στην «πράσινη» πραγματικότητα…

Όταν η κόρνα της γραμματείας ήχησε για τελευταία φορά στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ισόπαλους (56-56). Οι μεν γηπεδούχοι «πάλευαν» να «συνδεθούν» με την πραγματικότητα την οποία «άφησαν» στην άκρη μετά το 19-10 του πρώτου δεκαλέπτου, που εξανεμίστηκε γρήγορα ελέω Σάκοτα. Οι δε φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να υπερνικήσουν παράδοση και κούραση, παίζοντας ουσιαστικά με τρεις παίκτες, στον δρόμο για την «έκπληξη».

Η φύση του αθηναϊκού ντέρμπι της Κυριακής έδειχνε πως θα οδηγούσε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Το «πνεύμα» των παικτών του Πασκουάλ δεν βρισκόταν εντός παρκέ και φυσιολογικά παρέσυρε τα ήδη καταπονημένα από το -προ 48ωρου- παιχνίδι με τη Γαλατά, σώματα τους, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να διεκδικήσει όσα της αναλογούν, έστω κι αν βασιζόταν ολοκληρωτικά στις εμπνεύσεις του Ούκιτς, στο «χέρι-αλφάδι» του Σάκοτα και την έκπληξη της βραδιάς, Λαρεντζάκη.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.076 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θεωρητικά, το έργο των «πράσινων» θα ήταν πιο άνετο από τη στιγμή που έπρεπε να αντιμετωπίσουν τρεις πολύτιμες μεν, μονάδες δε, του αντιπάλου. Ωστόσο, από τη στιγμή που οι Καλάθης (2 πόντους με 1/11 σουτ και 5 ασίστ), Σίνγκλετον (6 πόντοι μόνο με βολές) βρέθηκαν σε κακή μέρα και ο Κει Σι Ρίβερς αποχώρησε τραυματίας, ήταν φανερό πως το «βάρος» έπαιρνε «μετάθεση» σε άλλες… πλάτες, αυτές των Φελντέιν και Νίκολς.

Οι δυο τους κράτησαν τον «υπνωτισμένο» και «κουρασμένο» Παναθηναϊκό σε μία τάξη, την ώρα που οι τρεις αντίπαλοί τους έκαναν τα πάντα για να τους «χαλάσουν» τα σχέδια. Το ιδιότυπο αυτό 2vs3 κράτησε μέχρι τις αρχές της τελευταίας περιόδου, όταν εμφανίστηκαν άλλοι δύο παράγοντες οι οποίοι ενίσχυσαν το παιχνίδι του «τριφυλλιού» την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας «στοπ» στα πλάνα της ΑΕΚ.

Στην «πράσινη εξίσωση» προστέθηκε έστω και αργά ο -μέτριος ως εκείνη την ώρα- Μπουρούσης ο οποίος «γέμισε» την αντίπαλη ρακέτα και προσέφερε άπειρες λύσεις στον Πασκουάλ και την ομάδα. Μαζί του ήταν και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που πήρε όσα σουτ του αναλογούσαν «ξεκολλώντας» τον Παναθηναϊκό από το τέλμα στο οποίο είχε ο ίδιος περιπέσει λόγω κούρασης και έλλειψης συγκέντρωσης.

Την στιγμή που εκείνοι έπαιρναν μπρος, τα τρία «δυναμό» της ΑΕΚ «κλάταραν» βαθμιαία από την κούραση, πράγμα απολύτως φυσιολογικό. Για όλους τους λόγους οι οποίοι εξηγήθηκαν αλλά και η ίδια η εξέλιξη του παιχνιδιού ωφέλησε την παρουσία μονάδων και όχι ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί καθώς διέθετε παραπάνω λύσεις από τη φιλότιμη αντίπαλό του.

Η ιδιαίτερη διάρθρωση της Ευρωλίγκας είναι φυσικό πως θα έχει αντίκτυπο και στις εγχώριες αναμετρήσεις. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε αυτή τη θέση, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει την «Ένωση» η οποία αντικειμενικά είναι δύο «κλικ» ανώτερη (ειδικά φέτος) από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος (πλην Ολυμπιακού φυσικά), ήταν λογικό πως θα βλέπαμε αυτήν την εικόνα.

Κάποια παιχνίδια θα τα κρίνουν οι προσωπικότητες και όχι οι ομάδες ως σύνολα. Ένα από αυτά ήταν και το Κυριακάτικο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να ανησυχεί τόσο για την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ, όσο για πιο πρακτικά και «καυτά» ζητήματα όπως είναι η κατάσταση του Ρίβερς, ο οποίος πιθανότατα θα λείψει από το παιχνίδι της Παρασκευής…

Εν τέλει, εάν οι «πράσινοι» πρέπει να κρατήσουν κάτι από το ματς με την ΑΕΚ, είναι οι βαθμοί της νίκης και η δεύτερη συνεχόμενη θετική παρουσία του Χαραλαμπόπουλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.