ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δημοσίευμα ΒΟΜΒΑ στο εξωτερικό για το μέλλον της Ελλάδας και τις… εκλογές!

Λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς;

Δημοσίευμα ΒΟΜΒΑ στο εξωτερικό για το μέλλον της Ελλάδας και τις... εκλογές!

Σε πιθανό οριακό σημείο βαδίζει η ελληνική κρίση, ύστερα από έναν χρόνο σχετικής ηρεμίας, καθώς η κυβέρνηση παρουσιάζει φθίνουσα πολιτική αντοχή και είναι αντιμέτωπη με τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, σημειώνει η Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση σκέφτεται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2017, καθώς χάνει την ελπίδα να κερδίσει παραχωρήσεις της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέουςκαι τη λιτότητα.

«Δεν υπάρχει απόφαση για εκλογές», διεμήνυσαν από την πλευρά τους έλληνες αξιωματούχοι.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 2.493 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Οι εκλογές θα επέτρεπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τις πιέσεις ενός αντιδημοφιλούς προγράμματος διάσωσης, του οποίου τα μαθηματικά έριξαν τελικά κάθε ελληνική κυβέρνηση από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση το 2009. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και οι προκάτοχοί του, πασχίζει για να πετύχει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους, σε μία σημαδεμένη από την ύφεση και κουρασμένη από τη λιτότητα χώρα», τονίζει η WSJ και επισημαίνει:

Μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης το 2017 θα δημιουργούσε μία ακόμη δοκιμασία για τη συνοχή της ΕΕ, που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των ευρωσκεπτικιστών λαϊκιστών σε μία σειρά σημαντικών εκλογών την επόμενη χρονιά. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ελάχιστη όρεξη για νέο ελληνικό δράμα, αλλά το ίδιο ελάχιστη είναι προθυμία για παραχωρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί αυτό.

«Ο πολιορκημένος κ. Τσίπρας, που αναμένεται να έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας τις επόμενες ημέρες, εξέπληξε τους Ελληνες και τους δανειστές την προηγούμενη εβδομάδα με δημοσιονομικά δώρα που θεωρούνται ευρέως ως προετοιμασία για την επιλογή των εκλογών. Υποσχέθηκε σε 1,6 εκατ. ευρώ συνταξιούχους ένα χριστουγεννιάτικο δώρο 300-800 ευρώ. Επίσης ανέστειλε την προγραμματισμένη αύξηση του ΦΠΑ για τα νησιά που έχουν υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν ότι θα μελετήσουν αν οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα συμβαδίζουν με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Ελλάδας», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Οι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν σε ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκαν στην εφημερίδα κομματικά στελέχη, και η ΝΔ θα σχημάτιζε κυβέρνηση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι ο στόχος τους σε πιθανές εκλογές θα ήταν να αποφύγουν να συνθλίβουν, έναν κίνδυνο που βλέπουν αν συνεχίσουν για καιρό χωρίς υποχωρήσεις από τους δανειστές.

Σύμφωνα με τη WSJ, μέχρι τον Νοέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε ότι οι συζητήσεις με τους δανειστές θα «ξεκλείδωναν» νέες δόσεις χωρίς περαιτέρω μέτρα λιτότητας. Εν τω μεταξύ, έλληνες υπουργοί ήλπιζαν ότι θα κερδίσουν ξεκάθαρες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους, γεγονός που θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ωστόσο, όπως έδειξαν αυτόν τον μήνα οι διαπραγματεύσεις, η ελληνική κυβέρνηση είναι παγιδευμένη στις απαιτήσεις των πιο δυναμικών δανειστών: της Γερμανίας και του ΔΝΤ, γράφει η WSJ, υπογραμμίζοντας την απροθυμία του Βερολίνου να δεσμευτεί σε κάτι περισσότερο από μικρές μείωσεις του ελληνικού χρέους, αλλά και την επιμονή του ΔΝΤ για περικοπές. Επιπλέον, το ΔΝΤ επιμένει για τα εργασιακά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Χωρίς συμβιβασμό ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία– κάτι που έχει αποδειχθεί άπιαστο από τις αρχές του 2015- οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν απαιτήσεις επώδυνης λιτότητας με μικρή ανταμοιβή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Newpost.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.