ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπουρούσης και Παππάς «έστρωσαν» τον δρόμο…

Ο κουρασμένος Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πέσει «θύμα» του «ψυχωμένου» Προμηθέα στην Πάτρα, αλλά οι Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Παππάς «έστρωσαν» τον «δρόμο» για να περάσει με άνεση ο Μάικ Τζέιμς και να τελειώσει τη δουλειά έστω και στο φινάλε...

Μπουρούσης και Παππάς «έστρωσαν» τον δρόμο...

Η αναμέτρηση της Πάτρας «έκρυβε» περισσότερες «παγίδες» απ’ όσες θα μπορούσαν να φανταστούν οι «πράσινοι» πως υπήρχαν στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» από τους γηπεδούχους. Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έλλειψη ενέργειας και την αστοχία του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, «κοντράροντας» στα ίσα την ομάδα του Πασκουάλ μέχρι το τέλος.

Ο τραυματισμός του «καυτού» μέχρι εκείνο το σημείο, Κίκι Κλαρκ (12π.) στα μισά της δεύτερης περιόδου, ο οποίος τον έθεσε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της αναμέτρησης (θλάση), φάνταζε ως το ιδανικό σημείο εκκίνησης της «πράσινης» αντεπίθεσης. Οι γηπεδούχοι ωστόσο έδειξαν πως διέθεταν κι άλλους «άσους» στο «μανίκι» τους, καλύπτοντας την απουσία του «πρώτου βιολιού» τους με τους Φαγέ (17π) και Γκίκα (12π, 4/7 τρίπ.) να βάζουν δύσκολα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Την ώρα που ο Προμηθέας «φλέρταρε» με την διψήφια διαφορά υπέρ του, ο Γιάννης Μπουρούσης ανέλαβε δράση, δίνοντας «πνοή» στην αναποτελεσματική επίθεση της ομάδας του. Έπειτα, έδωσε τη «σκυτάλη» στον Νίκο Παππά, ο οποίος φρόντισε να απαντά άμεσα στα «μεγάλα» καλάθια των γηπεδούχων στις αρχές της τελευταίας περιόδου, προτού παραδώσει τα «ηνία» της επίθεσης στον Μάικ Τζέιμς που «σφράγισε» την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού στην Πάτρα (72-68).

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.230 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο μεν Μπουρούσης ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», σκοράροντας 20 πόντους με 5/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 7/10 βολές. Ο δε Παππάς κατέγραψε την αξιοσημείωτη επίδοση των 14 πόντων σε 14 λεπτά συμμετοχής, όντας μάλιστα αλάνθαστος από την γραμμή των βολών με 7/7! Οι δύο Έλληνες καλαθοσφαιριστές έδωσαν πολύτιμες λύσεις στον Παναθηναϊκό την ώρα που ο Προμηθέας πετύχαινε καλάθια-ψυχολογίας το ένα πίσω από το άλλο, παραχωρώντας μετά… υποκλίσεως τη θέση τους στον Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τους 10 από τους 13 συνολικούς πόντους του στο τελευταίο επτάλεπτο της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας ένα «σόλο» το οποίο στάθηκε αρκετό για να κάμψει εν τέλει την σθεναρή αντίσταση των γηπεδούχων. Τα δεδομένα όμως μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά εάν δεν υπήρχε η… προεργασία νίκης από τους Μπουρούση και Παππά…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.