Μπάσκετ

Flashback: Με τον Κάρι… μπροστάρη! (vid)

Την τελευταία φορά που το ΟΑΚΑ «φιλοξένησε» Ιανουάριο μήνα το ντέρμπι των «αιωνίων» , ο Παναθηναϊκός, με πρωταγωνιστή τον Ραμέλ Κάρι, επικράτησε του Ολυμπιακού με 58-48, σε ένα ματς το οποίο, όπως φανερώνει και το τελικό σκορ, η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο

Στις 20 Ιανουαρίου του 2014, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ήθελε πάση θυσία τη νίκη ώστε να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας στους επερχόμενους τελικούς. Εκείνη την ημέρα, το ΟΑΚΑ μπορεί να μην γέμισε εξ ολοκλήρου, αλλά οι 16.000 φίλοι της ομάδας (ανάμεσά τους και αρκετοί πρωταγωνιστές του ποδοσφαιρικού τμήματος) φρόντισαν ώστε να μετατρέψουν την έδρα των «πρασίνων» σε καμίνι.

Οι δυνατές μονομαχίες στην άμυνα αλλά και η εκατέρωθεν νευρικότητα στην επίθεση, συντέλεσαν στο να παραμεριστεί το θέαμα για χάρη της σκοπιμότητας. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση μετά το γρήγορο 4-0 σερί του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα και με πρωταγωνιστή τον «καυτό» Ραμέλ Κάρι (10 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο) προηγήθηκε με 17-12 (10′) και 27-25 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ μπορεί να «σίγησε», αλλά τον κάλυψαν με επιτυχία οι Τζέιμς Γκιστ (10 πόντοι) και Μάικ Μπράμος (9 πόντοι), οι οποίοι φρόντισαν να «σβήσουν» εκ νέου το δεύτερο προβάδισμα των φιλοξενούμενων για το 41-37 (30′). Η τελευταία «πράξη» της αναμέτρησης «σημαδεύτηκε» από την συνεισφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη που «τελείωσε» επιτυχώς τη «δουλειά» για το τελικό 58-48.

Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της σεζόν 2013/14, βγαίνοντας νικητής από αυτή την αλησμόνητη σειρά (3-2) με τo back to back «σπάσιμο» της έδρας των «ερυθρολεύκων» στον καθοριστικό τέταρτο τελικό (67-65).

Exit mobile version