Μπάσκετ

Ντεμπούτο Πασκουάλ με «υπογραφή» Καλάθη! (vid)

Ευχάριστες αναμνήσεις προκαλεί στους «πράσινους» η Μπάμπεργκ, κόντρα στην οποία ο Παναθηναϊκός πέτυχε φέτος το πρώτο του διπλό στην Ευρωλίγκα (84-83) σε ένα επεισοδιακό ματς, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καλάθη, στην πρώτη του Πασκουάλ στον πάγκο του «τριφυλλιού»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μπάμπεργκ το βράδυ της Πέμπτης, μια ομάδα που -άθελά της- έδωσε στους «πράσινους» την ευκαιρία να «ανοίξουν» με ευχάριστο τρόπο την «αυλαία» της «εποχής Πασκουάλ», αλλά και το πρόσφορο έδαφος ώστε να «λάμψει» για πρώτη φορά εφέτος ο Νικ Καλάθης.

Εκείνη τη βραδιά (26/10/16), ο «πανούργος» Τρινκιέρι είχε κατορθώσει να βάλει αρκετές «τρικλοποδιές» στην πορεία του «εξάστερου» ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, σημείο όπου η Μπάμπεργκ «έχτισε» διψήφια διαφορά επί των «πρασίνων». Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός όμως με ηγέτη τον Καλάθη κατάφερε να φέρει το ματς στον πόντο, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Εν τέλει η λύση δόθηκε από τον ομογενή γκαρντ, ο οποίος εκείνη τη βραδιά άγγιξε το τριπλ νταμπλ (13 πόντοι – 11 ριμπάουντ – 9 ασίστ), βάζοντας το πιο κρίσιμο καλάθι της αναμέτρησης που έμελλε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Νικ πήρε το ριμπάουντ μετά την άστοχη προσπάθεια του Ρίβερς και με τη βοήθεια του ταμπλό διαμόρφωσε το τελικό 84-83 υπέρ του «τριφυλλιού».

Με αυτόν τον επεισοδιακό τρόπο, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα, με τον Πασκουάλ να ξεκινά με το «δεξί» τη θητεία του στον «εξάστερο».

Exit mobile version