ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καλάθης: «Εκτόξευση» την κατάλληλη στιγμή!

Ο Νικ Καλάθης πήρε από το... χεράκι τον Παναθηναϊκό στη σειρά με την ΑΕΚ, οδηγώντας τον στους τελικούς της Basket League. Τα στατιστικά του ομογενή γκαρντ στα τέσσερα ματς με την «Ένωση».

Καλάθης: «Εκτόξευση» την κατάλληλη στιγμή!

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Παναθηναϊκός οριστικοποίησε την παρουσία του στους τελικούς της Basket League, με εμφατικό μάλιστα τρόπο, επικρατώντας της ΑΕΚ με 105-67.

Ο τίτλος του MVP της σειράς δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε άλλα χέρια πλην του Νικ Καλάθη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές και καθοριστικές εμφανίσεις, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς στην πρόκριση.

Ο 28χρονος γκαρντ «φόρτσαρε» την κατάλληλη στιγμή, καταφέρνοντας μάλιστα να ισοφαρίσει και να «σπάσει» το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους, με τους 25 που σημείωσε στο τρίτο ματς της σειράς.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.937 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η «εκτόξευση» του Καλάθη αλλά και η καθοριστική παρουσία του στη σειρά αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στον τομέα της στατιστικής. Στα τέσσερα παιχνίδια μεταξύ των «πρασίνων» και των «κιτρινόμαυρων», ο Καλάθης είχε κατά μ.ο 17.5 πόντους, σουτάροντας με 70% στα δίποντα (21/30), 33,3% στα τρίποντα (6/18) και 62.5% στις βολές (10/16).

Παράλληλα, μοίρασε 6 ασίστ κατά μ.ο, κατέβασε 4.2 ριμπάουντ και είχε ένα κλέψιμο ανά παιχνίδι, σε περίπου τριάντα λεπτά συμμετοχής. Αριθμοί, οι οποίοι αποτυπώνουν την συνεισφορά του 28χρονου γκαρντ στον δρόμο της πρόκρισης και αποτελούν εχέγγυο εν όψει των τελικών της Basket League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.