Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα του Παναθηναϊκού.

O υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως έγιναν τραγικά λάθη στην ομάδα, μίλησε για τις επαφές που γίνονται για το Athens Alive αλλά και το τι ζητά η κυβέρνηση, ενώ έθιξε και το ενδιαφέρον της Pan Asia για την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού:

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: Μέσα από τραγικά λάθη στον Παναθηναϊκό, ήρθε σε μια δεινή κατάσταση και είναι στο χείλος της καταστροφής, η κατάσταση δεν τιμάει την ομάδα με την ισχυρή παρουσία της στην Ευρώπη, να τιμωρείται έτσι.

Για τις ενέργειες της Κυβέρνησης και το Athens Alive: Ο χρόνος τελειώνει, είμαστε διατεθειμένοι ως Κυβέρνηση να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό χωρίς να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, θεσμικά, όχι με τους τρόπους του παρελθόντος και φωτογραφικές ρυθμίσεις, αυτά έχουν τελειώσει. Για το πρότζεκτ Athens Alive, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάνει μια πρόταση, εμείς ξεκαθαρίσαμε τι είναι εφικτό να γίνει, είπαμε τι ζητάμε για να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Για τα βήματα που πρέπει να γίνουν όσον αφορά το πρότζεκτ Γιαννακόπουλου: Να διασφαλιστεί ότι οι ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων δεν θα κινδυνεύσουν και θα έχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις για να ασκούν τη δραστηριότητά τους, να διασφαλίσουμε τον ελληνικό αθλητισμό και μετά συζητάμε το οτιδήποτε πάντα στα πλαίσια του νόμου. Υπάρχουν αναλύσεις για το τι μπορεί να γίνει και από τις δύο πλευρές, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας προχωράμε, αν βγαίνει οικονομικά θα προχωρήσει.

Θεωρούμε την πρόταση εξαιρετικά σοβαρή, αλλά δεν ψάχνουμε μια λύση για να σωθεί κάτι όπως όπως, οι άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκό θέλουν μια στέρεη και σοβαρή πρόταση, για αυτό είμαστε τόσο προσεκτικοί και κρίνουμε τα πάντα, στο πλαίσιο του νόμου όμως. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος, ο Ερασιτέχνης μας απασχολεί ιδιαίτερα, αθλητικός πνεύμονας στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως και ο Πανελλήνιος.

Για την Pan Asia: Υπάρχει και η άλλη πρόταση, φαίνεται ότι είναι σοβαρή, όμως πρέπει να κινηθούν άμεσα και οι δύο πλευρές, δεν μπορούν να αφήσουν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση.

Για τα χρέη: Υπάρχουν δεδομένες ρυθμίσεις για τις ανώνυμες εταιρίες και την ελάφρυνση των χρεών, ο κ. Αλαφούζος πρέπει να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του, όλοι οφείλουν να το κάνουν. Θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλους αν κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός, οικονομικό και σε άλλους τομείς. Εμείς έχουμε τονίσει ότι θεσμικά είμαστε απολύτως έτοιμοι να βοηθήσουμε αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορεί να κατηγορήσει κάποιος αυτή την Κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα δημόσιων εγκαταστάσεων και οι θέσεις εργασίας που χάνονται.