ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ντεσόν Τόμας: Ένα πολυβόλο στη φαρέτρα του Τσάβι (Pics/Vids)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντεσόν Τόμας και το Panathinaikos24.gr καταγράφει όσα πρέπει να ξέρετε για τον mr....42,5%!

Ντεσόν Τόμας: Ένα πολυβόλο στη φαρέτρα του Τσάβι (Pics/Vids)

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στην θέση «4» με την απόκτηση του Ντεσόν Τόμας. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την μεταγραφή, που ήταν εδώ και μέρες δεδομένη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ βάζει ένα… πολυβόλο στην φαρέτρα του, του οποίου τα ποσοστά από τα 6,75 άγγιζαν το 43%! Με καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Εφές και Μακάμπι έρχεται για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός στα μάτια του «βλέπει» τον παίκτη, που όχι μόνο θα καλύψει την θέση του Σίνγκλετον αλλά μάλιστα θα τον κάνει να… ξεχαστεί.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.106 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τον Ντεσόν Τόμας!

Από μικρός φαινόταν…

Ο Τόμας γεννήθηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Φορτ-Γουάιν της Ιντιάνα. Έχει ύψους 2.01 και από μικρός φαινόταν ότι θα ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από μικρός ήταν πιο ψηλός από τα παιδιά της ηλικίας του. Όντας μαθητής του γυμνασίου, ο Ντεσόν οδήγησε την ομάδα του σχολείου σε back to back πρωταθλήματα στη Fort Wayne middle school.

Τα στατιστικά του Τόμας που προκαλούσαν… τρόμο στους αντιπάλους του

Λύκειο πήγε στο  Bishop Luers High School στο Φορτ-Γουάιν και μάλιστα αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερους  της τάξης του 2010. Με το Λύκειο αυτό κατάκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα, πράγμα που το συγκεκριμένο Λύκειο δεν είχε πετύχει ποτέ μέχρι τότε.

Ντεσόν Τόμας

Τα στατιστικά του προκαλούσαν… τρόμο στους αντιπάλους του. Για την ακρίβεια στα 4 χρόνια που αγωνίστηκε εκεί έπαιξε 101 φορές και μέσο όρο 29.9 πόντους ανά παιχνίδι. Για την ηλικία του οι επιδόσεις αυτές προκαλούσαν θαυμασμό σ’ όλο τον κολεγιακό μπασκετικό κόσμο.

Τα πρωταθλήματα στο κολέγιο και το NBA

Το 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λύκειο και ξεκίνησε το κολέγιο. Ο Ντεσόν Τόμας πήγε στο  Ohio State Buckeyes, όπου και φοίτησε μέχρι το 2013. Με την ομάδα του κολεγίου αγωνίστηκε για τρία χρόνια, πετυχαίνοντας τόσο ατομικές διακρίσεις όσο και συλλογικές. Στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα των Buckeyes, έπαιξε 113 φορές, με μέσο όρο πόντων 14.4 ανά παιχνίδι. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του στα τρίποντα άγγιζε το 35%.

Ντεσόν Τόμας

Το 2013 συμμετείχε στο Draft του NBA και επιλέχθηκε από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στη θέση 58. Το καλοκαίρι εκείνο ο Τόμας έπαιξε στη Summer League με τη φανέλα του Σαν Αντόνιο είχε μέσο όρο 12.4 πόντους, 5 ριμπάουντ μέσο όρο σε πέντε παιχνίδια.

Η πρώτη εμπειρία του Τόμας στην Ευρώπη και το Summer league

Τελικά δεν αγωνίστηκε με την φανέλα των Σπερς και πέρασε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Για την ακρίβεια έπαιξε για ένα χρόνο στη γαλλική Ναντέρ. Με την φανέλα της γαλλικής ομάδας στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε 30 φορές έχοντας μέσο όρο 12.2 πόντους ανά παιχνίδι.

Με την Ναντέρ αγωνίστηκε τόσο στο Γιουροκάπ όσο και στην Ευρωλίγκα. Στο Γιουροκάπ «έγραψε» 8 εμφανίσεις με μέσο όρο 13.8 πόντους. Ταυτόχρονα, στην Ευρωλίγκα έπαιξε 10 παιχνίδια και είχε μέσο 9.5 πόντους με ποσοστό 34,1% στα τρίποντα. Με την γαλλική ομάδα κατέκτησε το κύπελλο.

Το… ταξίδι του στην Γαλλία ολοκληρώθηκε μόλις σ’ ένα χρόνο. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε πάλι στην Αμερική, όπου και αγωνίστηκε στην Summer league του NBA με τη φανέλα των Σπερς και πάλι. Με τους Σπερς έπαιξε 6 παιχνίδια (8.4 πόντους, 2.8 ριμπάουντ μ.ο).

Με «μαέστρο» τον αγαπημένο Τσάβι και η D-leage

Τελικά, τη σεζόν 2014-15 φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα και μάλιστα είχε προπονητή τον Τσάβι Πασκουάλ. Στο πρωτάθλημα «έγραψε» 43 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (8.4 πόντους μ.ο και ποσοστό στα τρίποντα 35.2 %). Με την Μπάρτσα είχε 28 συμμετοχές με μέσο όρο 7.1 πόντους και ποσοστό 39.5 % από την γραμμή των 6,75. Από πλευράς τίτλων με την ισπανική ομάδα «σήκωσε» ένα κύπελλο και ένα σουπερ καπ.

Τον Σεπτέμβρη του 2015 υπέγραψε και πάλι συμβόλαιο με τους Σαν Αντόνιο. Με τους Σπερς έπαιξε δύο παιχνίδια και στη συνέχεια «έσπασε» το συμβόλαιο του. Τη σεζόν 2015-16 λοιπόν αγωνίστηκε με την θυγατρική των Σπερς ( Austin Spurs) στην D-league του NBA. Με τους  Austin Spurs «έφτασε» τις 53 συμμετοχές και είχε 15.4 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ντεσόν Τόμας

Η εμπειρία του Τόμας στην Τουρκία και η… εκτόξευση με τη φανέλα της Μακάμπι

Για ένα χρόνο αγωνίστηκε και στην Austin Spurs και έτσι τη σεζόν 2016-17 «μετακόμισε» στην Τουρκία, για λογαριασμό της Αναντολού Εφές. Με την Εφές ο Αμερικανός «μπομπέρ» υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική για έναν χρόνο ακόμα.

Ντεσόν Τόμας

Με την Αναντολού συμμετείχε τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα σε 29 συμμετοχές είχε μέσο όρο 10.3 πόντους και μέσο όρο στα τρίποντα 40%! Στην Ευρωλίγκα από την άλλη «έγραψε» 35 συμμετοχές και ο μέσος όρος του άγγιζε τους 8 πόντους. Με την Εφές δεν ανανέωσε τη συνεργασία του και έτσι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν στο Ισραήλ.

https://www.youtube.com/watch?v=I_ykLHB6Vio

Ντεσόν Τόμας

Την προηγούμενη σεζόν λοιπόν, όντας παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατέκτησε τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα του Ισραήλ, συμβάλλοντας τα μέγιστα. Στην Ευρωλίγκα πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και σε 28 συμμετοχές είχε μέσο όρο 11,5 πόντους ανά παιχνίδι. Αυτό όμως που άφησε όλους άφωνους ήταν το απίθανο ποσοστό του στα τρίποντα που άγγιζε το 43%!!! Στις υπόλοιπες διοργανώσεις «μέτρησε» 30 συμμετοχές (11.7 πόντους μ.ο) ενώ το ποσοστό του στα τρίποντα ήταν στο 40%.

Ντεσόν Τόμας

Με την απόκτηση του ο Παναθηναϊκός, βάζει ένα υπερόπλο στην φαρέτρα του, το οποίο όχι μόνο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Κρις Σίνγκλετον, αλλά έχει και όλα τα φόντα να τον ξεπεράσει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.