ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νίκη επί του ΟΣΦΠ με την τελευταία «υπογραφή» του Γκάλη σε ντέρμπι (vid)

Σαν σήμερα, το 1994, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στα Πατήσια, σε ένα ιστορικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκάλη και το... χαμηλό σκορ!

Νίκη επί του ΟΣΦΠ με την τελευταία «υπογραφή» του Γκάλη σε ντέρμπι (vid)

Η δεκαετία του ’90 μας προσέφερε ίσως τα πιο ιδιαίτερα ντέρμπι «αιωνίων», με εκείνο της 25ης Σεπτεμβρίου του 1994 να έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία στον διάβα των χρόνων, ελέω… Νίκου Γκάλη.

Τότε, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε ως φιλοξενούμενος τον Ολυμπιακό σε νοκ-άουτ ματς Κυπέλλου στα Πατήσια και στην εξέδρα η ατμόσφαιρα προδίκαζε την κρισιμότητα του ντέρμπι, παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων.

Στο παρκέ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε κανείς. Παρά το γεγονός πως στο ρόστερ των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων» υπήρχαν… βαριά ονόματα (Γκάλης, Γιαννάκης, Στόγιαν, Πάσπαλι, Σοκ στο τριφύλλι και Τζόνσον, Βολκόφ στο απέναντι στρατόπεδο), το σκορ «κόλλησε» σε επίπεδα… βαρομετρικού χαμηλού!

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.683 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το παιχνίδι έληξε με σκορ 42-40 ( ! ) υπέρ του Παναθηναϊκού και από τους 42 πόντους που σημειώθηκαν από πλευράς τριφυλλιού, οι 11 ανήκαν στον Νίκο Γκάλη. Ο Έλληνας σούπερ σταρ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε το τελευταίο μεγάλο ματς της καριέρας του.

Λίγο καιρό αργότερα ακολούθησε το περίφημο επεισόδιο με τον Κώστα Πολίτη, το οποίο οδήγησε τον Γκάλη στο να πάρει την απόφαση αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό και παράλληλα απόσυρσης από το επαγγελματικό μπάσκετ, έπειτα από μια τεράστια καριέρα.

Παναθηναϊκός (Κώστας Πολίτης): Αλβέρτης, Σοκ 9, Γκάλης 11, Παταβούκας 3, Πάσπαλι 5, Γιαννάκης 3, Βράνκοβιτς 1, Πετσάρσκι 6, Μυριούνης 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.