ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μακέντα: Από την… περιπετειώδη Πρωτομαγιά στο πρώτο «πράσινο» γκολ! (vids)

Η ιστορία πίσω από το τελευταίο γκολ του Μακέντα πριν από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και η επιστροφή του στη... δουλειά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μακέντα: Από την... περιπετειώδη Πρωτομαγιά στο πρώτο «πράσινο» γκολ! (vids)

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήρθε στον Παναθηναϊκό με όρεξη για δουλειά και κυρίως πείσμα να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για… πρώην ποδοσφαιριστή. Όλο αυτό το διάστημα, ο Ιταλός δούλευε σκληρά στο Κορωπί, περνώντας μάλιστα και από «κύκλο» διπλών προπονήσεων, ώστε να φτάσει στα επίπεδα των υπολοίπων και να δώσει το «πράσινο φως» στον Γιώργο Δώνη για τη χρησιμοποίησή του.

Το πρώτο «σήμα» δόθηκε στο οικογενειακό φιλικό με τους Νέους, όταν και σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Λίγες ημέρες αργότερα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου φανέρωσε ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του, «φτιάχνοντας» με ασίστ-τακουνάκι το τρίτο γκολ της ομάδας.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Δώνης πήρε την απόφαση να τον βάλει από την αρχή και ο Ιταλός του το «ξεπλήρωσε» στο 59ο λεπτό, δεχόμενος τη σέντρα του Κουλιμπαλί και μετατρέποντάς τη σε γκολ με… φινετσάτο πλασέ. Αν και στο υπόλοιπο ματς, η παρουσία του Μακέντα κινούταν σε μέτρια επίπεδα, ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, κάνοντας… τη δουλειά που έπρεπε!

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και παράλληλα το πρώτο του τέρμα έπειτα από 153 «άγονες» ημέρες.

Την τελευταία φορά που ο 27χρονος είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, πριν από το Σάββατο, αγωνιζόταν στην Ιταλία για λογαριασμό της Νοβάρα. Τότε, την Πρωτομαγιά του 2018, είχε σημειώσει γκολ με κεφαλιά στο 53ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Κρεμονέζε (1-1), ωστόσο επτά λεπτά αργότερα πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, βλέποντας την απευθείας κόκκινη του διαιτητή.

Τη φάση στην οποία ο Μακέντα δέχθηκε την κόκκινη μπορείτε να τη δείτε στο 2:20 του βίντεο. Ουσιαστικά, ο Μακέντα την «πλήρωσε» μετά από αψιμαχία για σκληρό μαρκάρισμα με τον αμυντικό που ενεπλάκη.

(Δείτε τη φάση από το 1:40 του βίντεο και έπειτα)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.