ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1: Όρθιος στο Καραϊσκάκη με γκολάρα του Κάτσε

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1: Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη με τη γκολάρα του Κάτσε (61'), άντεξε μέχρι το 95ο λεπτό των καθυστερήσεων και την ισοφάριση του Σισέ, παίρνοντας έναν βαθμό στο ντέρμπι αιωνίων.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1: Όρθιος στο Καραϊσκάκη με γκολάρα του Κάτσε

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1: Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη με τη γκολάρα του Κάτσε (61′), άντεξε μέχρι το 95ο λεπτό των καθυστερήσεων και την ισοφάριση του Σισέ, παίρνοντας έναν βαθμό στο ντέρμπι αιωνίων.

Έτσι παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Και με τριάδα στην άμυνα και με τους Γιόχανσον – Μαυρομμάτη στους βασικούς έντεκα για τον Παναθηναϊκό. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Κολοβέτσιος ο Μαυρομμάτης και ο Κουλιμπαλί μπήκαν στην τριάδα, με τον Ινσούα αριστερό και τον Γιόχανσον δεξί μπακ χαφ. Στον άξονα τοποθετήθηκε ο Κάτσε με τον Κουρμπέλη και η τριάδα Χατζηγιοβάνη – Μπουζούκη και Μακέντα μπροστά.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να είναι συμπαγής αμυντικά, να περιορίσει όσο ήταν δυνατό τα λάθη, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να παράξει φάσεις. Στο πρώτο κομμάτι τα πήγε εξαιρετικά. Τα μετόπισθεν λειτούργησαν εξαιρετικά, οι αλληλοκαλύψεις ήταν καίριες και ουσιαστικά, η μόνη φορά που απειλήθηκε σοβαρά ο Διούδης, ήταν στη φάση του 39ου λεπτού, βγάζοντας το τετ α τετ του Ποντένσε.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 28.513 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπροστά όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους, ιδίως μετά το 20ο λεπτό, όταν και ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση της πίεσης προς τους μέσους αλλά και τους μπακ του τριφυλλιού. Κάθε φορά που οι παίκτες του Δώνη ανακτούσαν την κατοχή στα όρια της περιοχής τους, είτε έχαναν τις μονομαχίες μπροστά, είτε δεν έκαναν σωστές μεταβιβάσεις, σηκώνοντας ψηλά τη μπάλα, την οποία και μάζευαν οι ψηλοί μπακ του ΟΣΦΠ.

Έτσι κύλησε το πρώτο μέρος, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε σοβαρά πλην της στιγμής με τον Ποντένσε, αλλά κυρίως δεν απείλησε καθόλου, καταγράφοντας μια τελική, όταν ο Κάτσε έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Σα. Πάθος υπήρχε, όπως και δυναμισμός (βλέπε Μακέντα με Σισέ), αλλά δεν υπήρχε ο τρόπος…

Στις αρχές του δευτέρου μέρους κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να πιέζει, άπαντες στο Καραϊσκάκη πάγωσαν βλέποντας τον Διούδη να σωριάζεται στο έδαφος μετά από πρόσκρουση του προσώπου του με το γόνατο παίκτη του Ολυμπιακού. Εν τέλει, ο Διούδης ήταν καλά, αλλά βγήκε μετά από λίγα λεπτά, παραχωρώντας τη θέση του στον Κότσαρη.

Η διακοπή λόγω τραυματισμού, αποσυντόνισε τις δύο ομάδες, με τον Κάτσε να δοκιμάζει το πόδι του στο 61ο λεπτό, νικώντας τον Σα. Η γκολάρα του Αλβανού μέσου έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη του φάση στο ματς, με το τριφύλλι να σιωπά το φαληρικό γήπεδο με ένα ΥΠΕΡΟΧΟ γκολ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Δώνης προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή του, περνώντας τον Μουνιέ στη θέση του Μπουζούκη (70′), ενώ στο 73′ ο Μαυρομμάτης δεν μπορούσε να συνεχίσει, δίνοντας τη θέση του στον Πούγγουρα.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές για να πιέσει και να βρει την ισοφάριση, με τον Κότσαρη να βγάζει με φοβερό τρόπο το απευθείας φάουλ του Λάζαρου στο 84ο λεπτό, ενώ η προσπάθεια του Ομάρ στο 87ο λεπτό βρήκε το δοκάρι του νεαρού τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε σθεναρά μέχρι το 95ο λεπτό, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 95ο λεπτό, με τον Σισέ να γράφει το 1-1, με το σκορ να παραμένει μέχρι το ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Σισέ, Βούκοβιτς, Ομάρ, Μπουχαλάκης (63′ Νάτχο), Γκιγιέρμε, Νάτχο (77′ Καμαρά), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν (45′ λ.τρ Χριστοδουλόπουλος)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (52′ λ.τρ Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (73΄λ.τρ Πούγγουρας), Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (70′ Μουνιέ), Μακέντα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.