ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Η συνήθεια που έγινε λατρεία με… Παππά on fire!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 79-70: Ο Νίκος Παππάς πήρε στις... πλάτες του τον Παναθηναϊκό και με «κρεσέντο» στο δεύτερο ημίχρονο (24 πόντοι) οδήγησε τους «πράσινους» στη δεύτερη φετινή τους νίκη επί του Ολυμπιακού. Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός στη Basket League που ετοιμάζεται για τη διαβολοβδομάδα στη Euroleague

Η συνήθεια που έγινε λατρεία με... Παππά on fire!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 79-70: Ο Νίκος Παππάς πήρε… τ’ όπλο του και στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση (24 πόντοι με 8/14 σουτ και 4/5 βολές) και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε νέα νίκη επί του Ολυμπιακού.

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός στη Basket League που έχει πλέον 6/6 νίκες και μοιράζεται την πρώτη θέση της Basket  League με το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη.

To ματς

Δύο πράγματα ήταν εμφανή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο. Η πίεση που υπήρχε εξ αρχής για το αποτέλεσμα, μετά το κακό βράδυ στην Πόλη, αλλά και η κούραση, καθώς όταν έγινε το τζάμπολ του ντέρμπι δεν είχαν περάσει ούτε… 48 ώρες από το αντίστοιχο του ματς με την Εφές. Σε ένα παιχνίδι που άρχισε νευρικά και άστοχα, οι «πράσινοι» πρόταξαν τη διάθεση του Παπαπέτρου και την αποτελεσματικότητα των Λάνγκφορντ – Γκιστ, παίρνοντας προβάδισμα ενός πόντου (15-14) στα δέκα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.782 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα στοιχεία που… πάσχιζε εναγωνίως να βρει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του ήταν τα τρίποντα. Το κοντέρ «έγραψε» κάποια στιγμή 0/10 προσπάθειες, μέχρι να δοθεί η λύση και παράλληλα η μεγάλη ανάσα από τον Νίκο Παππά. Ο 28χρονος γκαρντ πέρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έβαλε δύο σουτ έξω από τα 6.75μ (και συνολικά εννέα πόντους), βοηθώντας τους πρωταθλητές ώστε να επιστρέψουν από το 20-26 (δια χειρός Λεντέι) και να κλείσουν το ημίχρονο στο +3 με επιμέρους 12-3 στα τελευταία τρία λεπτά του ημιχρόνου (32-29).

Ο Λεντέι συνέχισε να δημιουργεί… θέματα με την ευστοχία του, αλλά ο ορεξάτος Παπαπέτρου και ο καλός απόψε Λάνγκφορντ σήμαναν με τα τρίποντά τους την έναρξη της πράσινης αντεπίθεσης. Το 10-0 της ομάδας του Πασκουάλ (44-34) έδειχνε ότι ίσως αποτελέσει παράσταση νίκης για ένα τέτοιο ματς, ωστόσο η ομάδα του Μπλατ βρήκε τρόπο να απαντήσει, φτάνοντας στο -1 (51-50), προτού… μιλήσει ο Παππάς και ξαναδώσει «αέρα» στους πράσινους, σε ένα ματς που παρέμενε ανοιχτό (55-51).

Ο Παππάς έδειχνε αποφασισμένος να ηγηθεί της πράσινης επίθεσης, από τη στιγμή που ο Λάνγκφορντ ήταν στον πάγκο και οι υπόλοιποι είχαν κουραστεί. Ο Νίκος ήταν σε φοβερή κατάσταση και κράτησαν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο (51-50, 33′), μετατρέποντας το +1 σε +9 στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς (72-63, 37′). Τότε ήταν που… τελείωσε κάθε κουβέντα για τον νικητή του ματς, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη, συνεχίζοντας αήττητος στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.