ΕUROLEAGUE

Αυτό δεν είναι μπάσκετ…

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 86-77: Οι «πράσινοι» είδαν τη Μπασκόνια να φεύγει στο +18 (73-55, 30'), με τον μυθικό Λάνγκφορντ (33π) να σώζει τα προσχήματα, αλλά όχι και την ήττα στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Στο 5-4 πλέον ο Παναθηναϊκός, που εκτός του Λάνγκφορντ είχε σε καλή ημέρα και τον Παππά (16π)

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 86-77: Οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ» στο τρίτο δεκάλεπτο και είδαν τη Μπασκόνια στο +18, έπειτα αντέδρασαν με τον μυθικό Λάνγκφορντ (33π), αλλά δεν μπόρεσαν να το φτάσουν μέχρι τέλους, γνωρίζοντας την ήττα στη Βιτόρια.

Το ματς

Ο Τόκο Σενγκέλια επιβεβαίωσε τη φήμη του, ταλαιπωρώντας αρκετά την «πράσινη» άμυνα στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου (12-4), με τη Μπασκόνια να κλείνει το δεκάλεπτο στο +8 (20-12). Ένα διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ανακόψει τη φόρα του Γεωργιανού και του Πουαριέ, έχοντας τον Καλάθη σε κακό φεγγάρι.

Ο Πασκουάλ δοκίμασε να περάσει στο ματς τον Λεκαβίτσιους, αλλά ούτε ο Λιθουανός μπόρεσε να δώσει λύση στα γκαρντ. Εκείνη ήρθε από δύο πυλώνες του second unit, τον Νίκο Παππά, ο οποίος έβαλε 10 πόντους, αλλά και τον Ίαν Βουγιούκα, που προσέθεσε 6 και μοίρασε δύο ασίστ. Κάπως έτσι, το -8 έγινε -1 (31-30), αλλά… έμεινε εκεί. Τα άστοχα σουτ για το προσπέρασμα, η επιστροφή του Καλάθη (εκτός κλίματος) και το «καυτό» χέρι του Τζάνινγκ, μετέτρεψαν το +1 σε +12 για τη Μπασκόνια στο ημίχρονο (44-32).

Παρά την εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Λάνγκφορντ, που έβγαλε το δεκάλεπτο με 18 πόντους, αλλά και την αντίστοιχη του Παππά (14 πόντοι στο 30′), ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να γυρίσει το ματς. Εκεί που έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, έχυνε την… καρδάρα με το γάλα και από το -5 βρέθηκε στο -13 και στη συνέχεια έγινε -18, με τον Γκρέιντζερ να τελειώνει τις επιθέσεις «σκοτώνοντας» την «πράσινη» άμυνα (73-55).

Η ευστοχία της Μπασκόνια από την περιφέρεια (9 τρίποντα σε 30 λεπτά), η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ και η έλλειψη συγκέντρωσης του Παναθηναϊκού οδήγησαν σε ένα εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο. Στο τελευταίο κομμάτι, ο Κιθ Λάνγκφορντ με ηρωική εμφάνιση και φοβερές επιλογές πήρε στις πλάτες του την ομάδα, προσπαθώντας να την επαναφέρει στη… ζωή. Ο Κιθ ήταν απλά… συγκλονιστικός έφτασε τους «πράσινους» στο -6 (81-75) αλλά στη συνέχεια έχασε το σουτ για το -3, με τον Τζάνινγκ να… τιμωρεί, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77

Exit mobile version