ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Κύμη-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-87: Kil(ler)patrick…

Κύμη-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-87: Ο Σον Κιλπάτρικ κάθε άλλο παρά... ψαρωμένος ήταν στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα (20π, 7/11 σουτ) οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε... υγιεινό περίπατο στη Χαλκίδα, λίγες ημέρες πριν από τoν «τελικό» με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Κύμη-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-87: Kil(ler)patrick...

Κύμη-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-87: Ο Σον Κιλπάτρικ κάθε άλλο παρά… ψαρωμένος ήταν στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα (20π, 7/11 σουτ) οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε… υγιεινό περίπατο στη Χαλκίδα, λίγες ημέρες πριν από τoν «τελικό» με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Προχωρά ακάθεκτος και αήττητος στην Basket League ο Παναθηναϊκός που πλέον κοιτάζει το ματς υψίστης σημασίας με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.810 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη εμφάνιση του Σον Κιλπάτρικ με τη φανέλα του «τριφυλλιού», η απουσία του Καλάθη από τη 12άδα (έμεινε εκτός προληπτικά λόγω ενοχλήσεων) αλλά και ο χαρακτήρας της πρόβας τζενεράλε ενόψει του τελικού με τη Ζαλγκίρις, προσέδωσαν στο παιχνίδι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η απουσία του Νικ Καλάθη έγινε φανερή στα πρώτα λεπτά, εκεί που η ομάδα του Πιτίνο αδυνατούσε να «χτίσει» διαφορά, κάτι που έγινε μέσω της επιθετικής άμυνας και των λύσεων που έφεραν οι Λεκαβίτσιους και Μήτογλου (18-19).

Ο Σον Κιλπάτρικ μπήκε στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας δύο σερί άστοχες προσπάθειες σε ένα διάστημα όπου κυριαρχούσαν οι βιαστικές επιλογές, αλλά όταν επανήλθε, κατάφερε να βρει ρυθμό. Με καλά πρώτα βήματα και κοντρολαρισμένες επιλογές, ο νεοαποκτηθείς γκαρντ έφτασε στους 14 πόντους στο ημίχρονο με 5/8 σουτ εντός παιδιάς. Η παρουσία του Κιλπάτρικ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο να κλείσει το ημίχρονο στο +11, έχοντας ωστόσο… θέματα στην άμυνα, τα οποία επέτρεψαν στην Κύμη ώστε να παραμείνει στο κατόπι των «πρασίνων».

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» έκαναν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα… απλά, με τον Λεκαβίτσιους να μπαίνει στα «παπούτσια» του Καλάθη και τους υπόλοιπους (Βουγιούκας, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι) να τελειώνουν τις φάσεις, ανοίγοντας την «ψαλίδα» στα μισά της τρίτης περιόδου, με σερί 13-6 (41-59, 25′). Ο Κιλπάτρικ επανήλθε για να… συνεχίσει το show, φτάνοντας τους 20π με δύο σερί τρίποντα, τα οποία ουσιαστικά έδωσαν χαρακτήρα… περιπάτου στο ματς της Χαλκίδας.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε… τυπική διαδικασία, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να σκέφτεται περισσότερο τη Ζαλγκίρις και την Κύμη τον Πανιώνιο. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» (με Καλαϊτζάκη και Λεκαβίτσιους στα γκαρντ) δεν σταμάτησαν να σκοράρουν, διατηρώντας τη διαφορά κοντά στο +30, με τον Κιλπάτρικ να μπαίνει για τελευταία φορά τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Αυτή τη φορά, ο Καλαϊτζάκης έκλεψε την… παράσταση από τον Αμερικανό συμπαίκτη του, κλείνοντας ένα άνετο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό με τους επτά του πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-46, 45-73, 62-87

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.