ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Λαύριο-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 55-80: Περίπατος πριν από την Πόλη!

Λαύριο-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 55-80: Με τους «διπλούς» Τόμας και Μήτογλου σε κέφια, ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από το Λαύριο και διεύρυνε το αήττητο σερί του στην Basket League (15-0), προτού πάει στην Πόλη για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Λαύριο-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 55-80: Περίπατος πριν από την Πόλη!

Λαύριο-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 55-80: Με τους Τόμας και Μήτογλου σε κέφια, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» χωρίς κόπο το Λαύριο και διεύρυνε το αήττητο σερί του στην Basket League (15-0), προτού πάει στην Πόλη για το ματς της Παρασκευής με τη Φενέρμπαχτσε.

Οι δύο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (16 πόντοι – 11 ριμπάουντ ο Τόμας, 12 πόντοι – 10 ριμπάουντ ο Μήτογλου) οδήγησαν τους «πράσινους» σε άνετη νίκη, η οποία είχε ιστορική χροιά (έφτασαν τις 600 σε 689 ματς στην Basket League οι πρωταθλητές Ελλάδος) και αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε για το ματς της Πόλης.

Ξεκούρασε τον Γκιστ ο Πιτίνο, ενώ οι Λεκαβίτσιους (23′) και Καλαϊτζάκης (13′) έδωσαν ανάσες στον Καλάθη (15′).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.792 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Λαύριο με στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί του στην Basket League και να προετοιμαστεί για το παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Το ματς κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα του Σερέλη, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Πιτίνο ώστε να δοκιμάσει με μεγαλύτερη άνεση όσα είχε στο μυαλό του, εφαρμόζοντας εκ νέου την πίεση σε όλο το γήπεδο και τις παγίδες.

Όσο για τους «πράσινους»; Έπειτα από ένα μουδιασμένο και άγονο ξεκίνημα (5-8, 4′), βρήκαν τρόπο να θεμελιώσουν μια ισχνή διαφορά, με τον Ντεσόν Τόμας ως αιχμή του δόρατος, απέναντι στους ορεξάτους Λούντζη και Λαμπ (19-23, 10′). Ο Τόμας ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του Παναθηναϊκού σε επίθεση (10π στο ημίχρονο) αλλά και την άμυνα (9 ριμπάουντ στο ίδιο διάστημα), με τον Μήτογλου να στέκεται επίσης καλά (6 πόντοι – 5 ριμπάουντ).

Τα… κακά νέα για τον Παναθηναϊκό ήταν η σχετική χαλάρωση που εμφανιζόταν συχνά πυκνά στην άμυνα και έδινε την ευκαιρία στους γηπεδούχους ώστε να παραμείνουν στο ματς. Παράλληλα, το περιφερειακό σουτ ήταν -για ακόμη μια φορά- πρόβλημα, με τον Λοτζέσκι να σημειώνει το πρώτο λίγο πριν το ημίχρονο, βοηθώντας στο να φτάσει η ομάδα του, για πρώτη φορά στο ματς, τη διψήφια διαφορά (31-41, 20′). Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, ήταν η σειρά του Μήτογλου για να «μιλήσει» και με πέντε σερί πόντους, έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +14 (37-51, 25′), δίχως ιδιαίτερο κόπο.

Το σχήμα με τους Καλαϊτζάκη – Λεκαβίτσιους στα γκαρντ, τους Παπαπέτρου – Τόμας ως φόργουορντ και τον Μήτογλου τύποις σέντερ έμεινε για αρκετή ώρα στο παρκέ και ήταν εκείνο που ουσιαστικά «κλείδωσε» και τυπικά τη νίκη για το τριφύλλι, προς το τέλος της τρίτης περιόδου (41-59, 28′). Στα συν για την ομάδα του Πιτίνο, ήταν η εύρεση λύσεων από την περιφέρεια. Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» σημείωσαν 15 από τους 24 πόντους τους με σουτ τριών πόντων και ουσιαστικά έλυσαν τον… γρίφο (43-65, 30′).

Με το ματς στο +22 και τα πάντα να έχουν κριθεί, ο Πιτίνο θέλησε να βάλει τα δικά του… challenge, ώστε να κρατήσει ζεστούς τους παίκτες του, ζητώντας τους να ανεβάσουν στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός κόουτς ήθελε να δει την ομάδα του να επικρατεί και στο επιμέρους σκορ της τέταρτης περιόδου, κάτι που συνέβη, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το ματς στο +25.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 31-41, 43-65, 55-80

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.