ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Χίμκι 94-85: Παρέμεινε “όρθιος” με… φουλ επίθεση

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Χίμκι 94-85: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός (65 πόντοι ενεργητικό), στο δεύτερο οι ρυθμοί έπεσαν, αλλά ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" το παιχνίδι, παίρνοντας σημαντική νίκη επί των Ρώσων, η οποία τον κρατάει ζωντανό στο "παιχνίδι" της πρόκρισης. Σούπερ ο Τόμας (25π) και ο Κιλπάτρικ (17π), "διπλός" ο Καλάθης (13π, 12ασ).

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Χίμκι 94-85: Παρέμεινε

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Χίμκι 94-85: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός (65 πόντοι ενεργητικό), στο δεύτερο οι ρυθμοί έπεσαν, αλλά ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” το παιχνίδι, παίρνοντας σημαντική νίκη επί των Ρώσων, η οποία τον κρατάει ζωντανό στο “παιχνίδι” της πρόκρισης. Σούπερ ο Τόμας (25π) και ο Κιλπάτρικ (17π), “διπλός” ο Καλάθης (13π, 12ασ).

Το ματς

Αποθέωση του επιθετικού παιχνιδιού ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ. Ο Ντεσόν Τόμας πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε περίοδο φόρμας, τελειώνοντας το πρώτο κομμάτι του ματς με 12 πόντους και 6/6 δίποντα. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε τους 12 από τους 33 πόντους της ομάδας του στα πρώτα δέκα λεπτά (στο ίδιο διάστημα που ο Καλάθης είχε 6 ασίστ), σε ένα ματς που φαινόταν να “πάει” στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι είχαν 10/18 σουτ (10/13 δίποντα και 3/5 τρίποντα) σε δέκα λεπτά παιχνιδιού, παίζοντας με ταχύτητα και έχοντας εύστοχο ξεκίνημα. Οπότε, το 33-21 της περιόδου μόνο απορία δεν μπορεί να προκαλεί.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.205 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γενικά, ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να επιβάλλει τον ρυθμό του, έτρεχε όποτε του δινόταν η ευκαιρία και εκτελούσε εξαιρετικά τις επιθέσεις, είτε σημαδεύοντας τον Παπαπέτρου στο ποστ (έκανε εξαιρετική δουλειά), είτε δίνοντας τις εκτελέσεις στους Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ.

Στα μισά για το ημίχρονο, η ομάδα του Πιτίνο είχε ήδη σημειώσει 50 πόντους, δείχνοντας ότι επιθετικά δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα (50-35, 15′). Σε αντίθεση με την επίθεση, η άμυνα είχε θέματα προς επίλυση. Τα χαμένα ριμπάουντ και οι δεύτερες/τρίτες επιθέσεις που πήρε η Χίμκι, έδωσαν την ευκαιρία σε σουτέρ όπως ο ΝτιΜποστ να ψαλιδίσουν τη διαφορά, φτάνοντας τη από το -17 στο -6. Εκεί, ανέλαβε ξανά δράση ο Καλάθης και ο φοβερός Ντεσόν Τόμας (22π) στο ημίχρονο, αποκαθιστώντας τις ισορροπίες σε ένα ματς που αποζημίωνε κάθε θεατή (65-50).

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα πρώτα είκοσι λεπτά, η επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε τον Παναθηναϊκό… βαρύ. Στα μισά της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Πιτίνο δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε καλάθι, πηγαίνοντας σε πιο αργές εκτελέσεις και κάνοντας προβλέψιμες (για την άμυνα της Χίμκι) επιλογές. Στον αντίποδα, οι Ρώσοι έτρεξαν 11-0 σερί και πλησίασαν στα δύο σουτ (65-61, 35′). Το τάιμ άουτ του Πιτίνο βοήθησε στο να επανέλθει η… κανονικότητα, καθώς ο Κιλπάτρικ σταμάτησε το σερί της Χίμκι και στη συνέχεια ο Λάνγκφορντ τον ακολούθησε.

Μετά το δεύτερο τάιμ άουτ του Αμερικανού κόουτς, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 13 πόντους, η Χίμκι 7 (78-67, 30′) κάτι που σήμαινε πως το παιχνίδι είχε δρόμο μπροστά του και χρειαζόταν διαχείριση με απόλυτη συγκέντρωση στο τελευταίο κομμάτι του, προκειμένου οι πράσινοι να το κατακτήσουν.

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στο παρκέ αντί του Λεκαβίτσιους και με πέντε σερί πόντους του έδωσε “σύνθημα” νίκης, την ώρα που γινόταν “διπλός”. Μαζί του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, η παρουσία του οποίου αποτελούσε “συν” για την ομάδα (86-77, 35′). Παρά τις προσπάθειες της Χίμκι να παραμείνει στο ματς, ο Κιλπάτρικ και ο Τόμας επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα δύο λεπτά πριν από το τέλος (91-81, 38′), προσφέροντας “παράσταση νίκης” στην ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 33-21, 65-50, 78-67, 94-85

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.