ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός: Πράσινο σόου στην Πόλη!

Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός: Με εκπληκτική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-67 της Νταρουσάφακα, για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έδειξε ότι βρίσκεται σε περίοδο προόδου. Κέρβερος κάτω από το καλάθι ο Παπαγιάννης (14 π. - 12 ρ.). Ακολούθησαν οι Παπαπέτρου και Καλάθης.

ΝταρουσάφακαΠαναθηναϊκός: Με εκπληκτική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-67 της Νταρουσάφακα, για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έδειξε ότι βρίσκεται σε περίοδο προόδου. Κέρβερος κάτω από το καλάθι ο Παπαγιάννης (14 π. – 12 ρ.). Ακολούθησαν οι Παπαπέτρου και Καλάθης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στη σημερινή αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Για την ακρίβεια το τριφύλλι προηγήθηκε με 2-7 και από την αρχή έδειχνε αποφασισμένος να φύγει με το διπλό από την Τουρκία. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να είναι μπροστά στο σκορ με 17-20.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και με καλάθι τουυ Λάνγκφορντ ξέφυγε με 9 πόντους (17-26). Στη συνέχεια η Νταρουσάφακα προσπαθούσε να μειώσει, όμως το «τριφύλλι» είχε πάντα μία απάντηση και με το καλάθι του Τόμας ξέφυγε και πάλι με 9 πόντους 5 λεπτά περίπου πριν το ημίχρονο. Η νέα ασσίστ του Καλάθη και το ωραίο… τελείωμα του Κιλπάτρικ έστειλαν την διαφορά στο +11 και το σκορ στο 23-34. Με επιμέρους σκορ 3-6 ο Παναθηναϊκός η διαφορά πήγε στο +14  (26-40).

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ίαν Βουγιούκα εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 και το «τριφύλλι» έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Εντούτοις, κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι… χαλάρωσαν και επέτρεψαν στην Νταρουσάφακα να πλησιάσει με σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (37-46 στο 20’).

Με ένα τρίποντο στην αρχή της 3ης περιόδου, οι Τούρκοι μείωσαν ακόμα περισσότερο (40-46), αλλά μέχρι εκεί μπορούσαν… Οι παίκτες του Πιτίνο βρήκαν και πάλι τον καλό εαυτό τους για να στείλουν τη διαφορά στο +10 (47-57 στο 25’).

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 53-66.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το «τριφύλλι» να μετατρέπει σε τυπική διαδικασία. Τρομερός ο Παπαγιάννης στη σημερινή αναμέτρηση με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Εξίσου καλή εμφάνιση από τους Νικ Καλάθη και Ιωάννη Παπαπέτρου. Το τελικό σκορ για το τριφύλλι ήταν 91-67 και ο Παναθηναϊκός μπήκε πλέον σε τροχιά πλέι-οφ.

Exit mobile version