ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Κατέρρευσε στη Μαδρίτη, ψάχνει “ανάσταση” στο ΟΑΚΑ

Κατώτερος των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη, "έχασε" από νωρίς τη Ρεάλ από τα μάτια του και υπέστη τη δεύτερή του ήττα στη σειρά (78-63). Επόμενο ματς στην Αθήνα τη Μεγάλη Τρίτη.

Κατέρρευσε στη Μαδρίτη, ψάχνει

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 78-63: Οι “πράσινοι” ήθελαν -και έπρεπε- να μπουν μαχητικά στο Wizink Center για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως, η Ρεάλ ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά, με τους Κυπελλούχους Ελλάδος να είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν υπερβολικά άστοχος και εμφανίστηκε πνευματικά ανέτοιμος για την περίσταση, με το ματς να κρίνεται ουσιαστικά στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν και οι Μαδριλένοι έφτασαν μέχρι το +20.

Πρώτος σκόρερ για τους πράσινους ο Ντεσόν Τόμας, με τον Κιλπάτρικ να ακολουθεί. Εκτός κλίματος ο Καλάθης, ο οποίος τελείωσε το ματς στον έναν πόντο με 0/11 σουτ και 1/2 βολές (7 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη). Δεν κατάφερε να πάρει πράγματα από τη front line ο Πιτίνο, παρά το μίνι ξέσπασμα του Γκιστ.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.897 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σημεία κλειδιά για τη Ρεάλ τα 13/27 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75μ., αλλά και η εμφάνιση του Καμπάτσο, που είχε 13 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Το ματς

Mε τον χειρότερο δυνατό τρόπο μπήκε στο παρκέ της Wizink Center ο Παναθηναϊκός. Τα λάθη πολλά, (5) και τα σουτ άστοχα (3/17 στο σύνολο) με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο +13 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης (21-8) που απλά εκμεταλλευόταν τις περιστάσεις. Ίσως το χειρότερο δεκάλεπτο της χρονιάς για το τριφύλλι που είχε σημειώσει μόλις 8 πόντους, με μόλις μία ασίστ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέφυγε στο +16, αλλά η είσοδος του Γκιστ και του Θανάση έδωσε μεγάλη πνοή στην άμυνα, ενώ η εκνευριστική ευστοχία των Ισπανών σταμάτησε πίσω από τα 6.75μ. Βέβαια, παρά την σαφώς βελτιωμένη εικόνα τους, οι παίκτες του Πιτίνο δεν ήταν το ίδιο συνεπείς στην επίθεση, με τον Καλάθη εντελώς… εκτός κλίματος. Το ημίχρονο έκλεισε στο -9 (35-26) και τα πράγματα θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι χειρότερα, αλλά και καλύτερα, εάν υπήρχε καθαρό μυαλό στην εκτέλεση.

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, παρά την πρόθεση για πίεση, τίποτα δεν άλλαξε σε ουσιαστικό βαθμό. Ο Καμπάτσο κινούσε τα νήματα στην επίθεση της Ρεάλ και από τη στιγμή που ο Καλάθης συνέχιζε να είναι εκτός κλίματος, όπως και οι περισσότερες μονάδες, τα πράγματα χειροτέρεψαν αντί να βελτιωθούν. Οι Ισπανοί κεφαλαιοποίησαν αυτή τη διαφορά και ουσιαστικά “κλείδωσαν” το παιχνίδι, με το +20 (61-41), στο 30′.

Στο τελευταίο, διαδικαστικό δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” θέλησαν να κατεβάσουν τη διαφορά, με τους γηπεδούχους, δίχως άγχος να συντηρούν το “μαξιλαράκι” των 15+ πόντων. Κάπως έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης, δίχως να εντυπωσιάζει, έφτασε στο 2-0. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Η ομάδα του Πιτίνο έχει μπροστά της το ματς της Μεγάλης Τρίτης, το οποίο πρέπει να πάρει για να παραμείνει ζωντανός στη σειρά…

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.