Μπάσκετ

Το 92.3% δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!

Ο Παναθηναϊκός και τα φοβερά ποσοστά του στις σειρές των τελικών, αποτελούν... αντικείμενα μελέτης για το πως αντιμετωπίζουν τέτοιες προκλήσεις οι επιτυχημένες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να μπει στη μάχη για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, με την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ να ανοίγει την αυλαία των τελικών. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, την ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία έστειλε νοκ-άουτ την ΑΕΚ στα ημιτελικά και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το τριφύλλι, που είναι ο πολυνίκης του θεσμού.

Οι “πράσινοι” είναι το ξεκάθαρο φαβορί της σειράς, κάτι που φυσικά θα πρέπει να το αποδείξουν και εμπράκτως στο παρκέ, ενώ και ιστορικά, ο σύλλογος δεν έχει να φοβάται στις σειρές των τελικών. Ιδίως όταν έχει πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στο αφιέρωμά του:

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας, που σε ποσοστό 76,92% (20/26) ανέδειξε τις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο. Στην περίπτωση των “πράσινων” το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 92,3% (12/13) αφού μόνο το 1993 σε σύνολο 13 σειρών δεν στέφθηκαν πρωταθλητές παρότι είχαν το πλεονέκτημα (1-3 με τον Ολυμπιακό). Στις συνολικές 23 σειρές τελικών κέρδισαν τις 17 (73,91%).

Exit mobile version