ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Ακατάλληλα όλα στα Γιάννενα

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα γνωστά του επιθετικά προβλήματα, είχε ξανά φλυαρία στο παιχνίδια του και σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ματς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Πέναλτι - μαρς στο "τριφύλλι" δεν έδωσε ο διαιτητής Φωτιάδης. Τραυματίστηκε ο Αποστολάκης.

Ακατάλληλα όλα στα Γιάννενα

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα γνωστά του επιθετικά προβλήματα και σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ματς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Πέναλτι – μαρς στο “τριφύλλι” δεν έδωσε ο διαιτητής Φωτιάδης. Τραυματίστηκε ο Αποστολάκης.

Το έργο εξ’ αρχής ήταν δύσκολο. Απέναντι σε μια ομάδα που θα έπαιζε δυνατά, έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο της και σε ένα γήπεδο… χωράφι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μια πλευρά του γηπέδου ήταν ακατάλληλη όχι μόνο για να παίξεις ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και για να περπατήσεις. Το γήπεδο ήταν τελείως ακατάλληλο για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών ήταν διαρκώς σε κίνδυνο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο πρώτο ημίχρονο, το τριφύλλι “έχασε” τον Κώστα Αποστολάκη, η οποίος “γύρισε” τον αστράγαλό του σε μια λακούβα και έγινε αναγκαστική αλλαγή για να περάσει στο παιχνίδι ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.554 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι “πράσινοι” στο πρώτο μέρος ήταν κάκιστοι. Δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, επηρεάστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο, δεν έμπαιναν δυνατά στις φάσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλούν είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια. Εκτός αυτού, βρέθηκαν πίσω στο σκορ όταν έπειτα από κόντρες στο 28′, η μπάλα στρώθηκε στον Παμλίδη, ο οποίος από κοντά πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Πέρασε στο ματς τον Περέα αντί του Μπεκ και σιγά σιγά το “τριφύλλι” ανέβαζε στροφές και πίεζε την αντίπαλη εστία. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να κλειστεί, ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του ένα… καλοστημένο τείχος και στο γήπεδο – χωράφι δυσκολευόταν πολύ να απειλήσει. Το έκανε κάποιες φορές με τον Καμπετσή (έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 53′ όταν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι), ενώ δεν του δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι στο 60′ Ο Παντελάκης έκανε χέρι, αλλά ο διαιτητής έδειξε επιθετικό φάουλ του Καμπετσή! Βλέποντας το ριπλέι, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει κανένα φάουλ και έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών για την ομάδα τυ Γιώργου Δώνη.

Στο 73′ χάθηκε μια ακόμη καλή ευκαιρία όταν ο Καμπετσής σούταρε από κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιαννίκογλου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 84′ ένα σουτ του Ζαχίντ έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 89′, έπειτα από φάουλ του Ζαχίντ, ο Δώνης δε γύρισε καλά από αριστερά, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ξανά άουτ και να χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0ν και καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ με ανατροπή στον επαναληπτικό.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 29/1, αλλά είναι πιθανό να γίνει νωρίτερα, λόγω της αναβολής του ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.