ΒΟΛΕΪ

Μόνο χειροκρότημα γι’ αυτά τα κορίτσια!

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πάλεψαν στα ίσια, αλλα γνώρισαν την ήττα με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδα βόλεϊ γυναικών. Αμφισβητούμενος ο τελευταίος πόντος των ερυθρόλευκων.

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πάλεψαν στα ίσια, αλλα γνώρισαν την ήττα με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδα βόλεϊ γυναικών. Αμφισβητούμενος ο τελευταίος πόντος των ερυθρόλευκων.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει κεφάλι στο σκορ με 5-0. Οι πράσινες μείωσαν σε 2-6 αλλά ο Ολυμπιακός φαινόταν να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να προηγηθεί ακόμα και με 6-16. Οι πράσινες έτρεξαν ένα μικρό σερί και μείωσαν σε 10-16, το οποίο γρήγορα έγινε 10-19.  Τελικά το πρώτο σετ το κατέκτησε ο Ολυμπιακός με σκορ 16-25.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 3-1 και 4-2 στην  αρχή του σετ. Το 6-4 έγινε γρήγορα 6-6 και το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Δύο ωραίες πράσινες συνεργασίες έδωσαν προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 8-6. Ο Ολυμπιακός δεν άφηνε τις πράσινες να ξεφύγουν. Τελικά αυτό συνέβη στα μέσα του δεύτερου σετ, με το πανέμορφο πέρασμα της Οικονομίδου (14-10). Σ΄ αυτό το δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά άλλη ομάδα.  Η διαφορά ανέβηκε στο +7 (18-11) και πραγματικά το σετ αυτό δεν χανόταν. Τελικά οι πράσινες το κατέκτησαν με 25-14.

Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκού, μιας και οι ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 1-5. Το 1-5 μετά από λίγο έγινε 2-9, με τις πράσινες να μην βρίσκουν απαντήσεις στις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Ταυτόχρονα, η υποδοχή τους είχε σοβαρά προβλήματα, γεγονός που φαινόταν και στον πίνακα του σκορ (2-11).Οι πράσινες δεν ηταν καθόλου καλές σ΄ αυτό το τρίτο σετ. Οι κακές υποδοχές των κοριτσιών του Παναθηναϊκού είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 11-25.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ, με αποτέλεσμα να είναι στην ισοπαλία μετά τους πρώτους 6 πόντους.Το σερβίς της Μαρίας Οικονομίδου δυσκόλευε τις ερυθρόλευκες κι έτσι οι πράσινες προηγήιηκαν με 5-4. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-5, αλλά έχασε τη διαφορά μετά από δύο λάθη. Το 7-7 έγινε 13-7 και το κλειστό του Αγίου Θωμά πήρε φωτιά. Τρομερός Παναθηναϊκός σ΄ αυτό το σετ. Οι πράσινες ήταν ασταμάτητες. Το σκορ είχε ανέβει στο 16-7 και το τριφύλλι έδειχνε αποφασισμένο να φέρει το ματς στο 2-2. Οικομίδου και Κοσμά οδηγούσαν την πράσινη επίθεση. Το 20-11 έγινε 20-14 και ο Καμπερίδης κάλεσε σε τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός το πάλεψε αλλά τελικά έχασε το σετ με 25-20.

Στο τάιμ μπρέικ το τριφύλλι μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0. Το 2-0 έγινε γρήγορα 2-2. Το τριφύλλι πάτησε γκάζι και πάλι και προηγήθηκε με 6-3. Το πράσινο 8-5 έγινε 8-8 και το ματς έγινε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα 10-11. Τελικά οι πράσινες ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 13-15 και έχασαν την πρόκριση. Βέβαια, στο φινάλε έγιναν πράγματα στα οποία κανείς δε βγάζει άκρη. Η Οικονομίδου κάρφωσε κι ενώ το σκορ ήταν 13-14. Από όλα τα ριπλέι, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει μέσα, αλλά οι διαιτητές έδειξαν άουτ έπειτα από βίντεο – τσεκ. Ενα βίντεο που δυστυχώς κανείς δεν είδε, γεγονός που προκάλεσε απορίες και διαμαρτυρίες.

Exit mobile version