Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει παραλάβει όλο το business plan από τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό, αλλά το βασικό πρόβλημα της χρηματοδότησης παραμένει άλυτο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι σε συνεχείς επαφές με τον Δήμαρχο Αθηναίων και έχει κάνει μαζί του συναντήσεις. Στην πιο πρόσφατη, μάλιστα, συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν για τον Βοτανικό και για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να μπει, επιτέλους, ένα τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα για τον Σύλλογο και το τριφύλλι να αποκτήσει το δικό του σύγχρονο “σπίτι”.

Το business plan που φτιάχτηκε από τους ανθρώπους που τρέχουν το πρότζεκτ μαζί με δυο δικηγόρους που προσελήφθησαν, έχει φτάσει στα χέρια του κ. Μπακογιάννη. Σε αυτό αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για να προχωρήσει το έργο. Στον φάκελο συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία και οι προτάσεις που έχουν για το πώς θα «τρέξει» το πλάνο, με ποιον τρόπο θα γίνει η χρηματοδότηση, ποιες θα είναι οι «πηγές» και ποια βήματα θα ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι.

Ο κ. Μπακογιάννης είναι θετικός από την πρώτη στιγμή για το έργο. Ο δήμαρχος θέλει πολύ να προχωρήσει το γήπεδο και μην ξεχνάμε ότι φορέας του έργου θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, συνεπώς έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Βέβαια, το μεγάλο “αγκάθι” σε όλο αυτό και κάτι που δεν εξαρτάται από τον κ. Μπακογιάννη είναι η χρηματοδότηση του γηπέδου, αλλά και οι εγγυήσεις για τη μετάβαση όλων των τμημάτων στον Βοτανικό σε αυτό το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Εδώ,  λοιπόν, τα πράγματα δείχνουν να περιπλέκονται. Στο πρόσφατο ραντεβού Γιαννακόπουλου – Μητσοτάκη, η πραγματικότητα είναι ότι το κλίμα δεν ήταν καλό. Μπορεί να μη βγαίνει προς τα έξω και από τις δυο πλευρές το παραμικρό, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια απογοήτευση από την πλευρά του Παναθηναϊκού με τον χειρισμό του πρωθυπουργού. Ο τελευταίος, μαζί με κυβερνητικά στελέχη, προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για εγγυήσεις και βοήθεια στο κομμάτι της χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Τώρα, όμως, έχουν μια διαφορετική στάση, γεγονός που προκαλεί απορίες, αλλά και θυμό στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.  Σε αυτό, στο κομμάτι της χρηματοδότησης δηλαδή και της εγγυήσεις της πολιτείας, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και γι αυτό είναι πιθανή η στροφή του Γιαννακόπουλου στο plan b. Είναι κάτι που θα φανεί σύντομα…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου