ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρούλης στο Panathinaikos24.gr: «Καλή δύναμη σε όλους, στο τέλος πάλι θα χαμογελάσουμε»

Ο πρώην πασαδόρος του «τριφυλλιού», βρίσκεται στην Ελβετία και την Νάφελς, μίλησε στο Panathinaikos24.gr, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί σχετικά με το θέμα του Κορωνοϊού. Έστειλε το μήνυμα του στην Ελλάδα και αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής πασαδόρος που βρίσκεται στην Ελβετία και αγωνίζεται με τη φανέλα της Ναφέλς, μας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τις συνθήκες που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού. Αναφέρθηκε στην καθημερινότητα στη χώρα της Βόρειας Ευρώπης, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πανδημία του ιού. Παράλληλα φρόντισε να στείλει το μήνυμα του στην Ελλάδα, την ψυχραιμία που πρέπει να δείξει ο κόσμος, αλλά και την κατά γράμμα τήρηση των οδηγιών.

Φυσικά εκτός από το θέμα της επικαιρότητας, ο Θάνος Μαρούλης, σχολίασε την πορεία της ομάδας του Παναθηναϊκού, τόνισε πως παρακολουθεί την πορεία πρωταθλητισμού που έκανε το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και τέλος κατέληξε λέγοντας, πως στο μέλλον θα ήθελε να επιστρέψει στο «τριφύλλι», καθώς νιώθει πως έχει αφήσει κάτι στη μέση και θέλει να το ολοκληρώσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρούλης στο Panathinaikos24.gr

Πώς είσαι, που βρίσκεσαι και πως είναι τα πράγματα εκεί; 

«Βρίσκομαι στην Ελβετία. Εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι δε διακρίνεις πανικό στην καθημερινότητα. Πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ καταλαβαίνεις από κάποιες ελλείψεις προϊόντων ότι κάτι συμβαίνει. Αλλά δεν υπάρχει αυτή η παράνοια που επικρατεί (στην πλειοψηφία) στην Ελλάδα.

Είναι ένας άλλος κόσμος, μια άλλη νοοτροπία γιατί οι άνθρωποι ανέκαθεν συνυπήρχαν στην κοινωνία σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και ακολουθώντας βασικούς κανόνες συμβίωσης.Όσο και να το εξηγήσω δεν το καταλαβαίνεις αν δεν το ζήσεις, προσαρμόστηκα στα δεδομένα και στη φιλοσοφία των ανθρώπων και βλέπω πως όλα είναι καλύτερα».

Σχετικά με τις προπονήσεις αν έχουν διακοπεί και τι εντολές σας έχουν δώσει από την ομάδα;

«Την Παρασκευή στις 13 Μαρτίου ο πρόεδρος της ομάδας ήρθε και μας ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα διακόπτεται οριστικά, δε θα τελειώσει ποτέ. Κατόπιν εισηγήσεως των ίδιων των ομάδων για διακοπή, η ομοσπονδία προχώρησε σε ανακοίνωση σεβόμενη και την επιθυμία των ομάδων, αλλά και αργότερα την εντολή της κυβέρνησης για διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Όχι αναβολή, πήγαμε κατευθείαν σε οριστική διακοπή. Εδώ δεν παίζουν με τέτοια θέματα.

Ο πρόεδρος ο ίδιος μας τόνισε πως δε φταίμε εμείς για αυτήν την κατάσταση, επομένως το συμβόλαιο μας ισχύει κανονικά μέχρι 30 Απριλίου και θα πληρωθούμε κανονικότατα τους δυο εναπομείναντες μήνες (σ.σ. Μάρτιο, Απρίλιο). Δε μας διώχνουν όπως κάνουν σε κάποιες άλλες ομάδες. Όποιος θέλει μπορεί να μείνει έχοντας τις παροχές που είχε ήδη από την ομάδα (διαμονή, φαγητό, κτλ). Πάνω από όλα είναι άνθρωποι. Οπότε προς το παρόν μένουμε οι περισσότεροι εδώ ελπίζοντας να καλυτερέψει σύντομα η κατάσταση. Εδώ είμαστε σίγουρα πιο ασφαλείς διότι οι κανόνες και οι οδηγίες τηρούνται κατά γράμμα».

Ένα μήνυμα στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα:

«Όταν λέμε ότι μένουμε σπίτι, μένουμε σπίτι. Χωρίς κανέναν πανικό, χωρίς καμία τρέλα και παράνοια και κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την ατομική μας υγιεινή και τη δημόσια υγεία. Είναι ευκαιρία για τους γονείς να παίξουν με τα παιδιά τους, οι νέοι να διαβάσουν, να δημιουργήσουμε έναν «μίνι κόσμο» γύρω μας για λίγο καιρό ώστε να προστατεύσουμε τον «πραγματικό κόσμο». Καλή δύναμη σε όλους, στο τέλος πάλι θα χαμογελάσουμε».

Αν παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό και ένα σχόλιο για τη φετινή πορεία της ομάδας:

«Παρακολουθώ την ομάδα συνεχώς.Όχι μόνο φέτος, κάθε χρονιά. Ένα κομμάτι μου είναι ακόμη εκεί και νιώθω εξίσου χαρούμενος και περήφανος τη φετινή πορεία της ομάδας. Η εμπειρία της ομάδας σε συνδυασμό με το δυναμισμό των νεότερων παιδιών, τη δυναμική του κόσμου αλλά και τη σταθερή πλέον διοίκηση, έφεραν αυτά τα αποτελέσματα και αυτή την «κανονικότητα» ξανά στον Όμιλο. Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά εδώ, με τη βοήθεια όλων όσων συμμετέχουν φέτος ,αλλά και όσων κράτησαν την ομάδα ζωντανή στην «εντατική» τα προηγούμενα «γκρίζα» χρόνια. Διοίκηση (αφανείς ήρωες), αθλητές, προπονητές, σταφ, υπάλληλοι, εργαζόμενοι και φυσικά ο κόσμος».

Αν υπάρχει σκέψη επιστροφής σε ελληνικό σύλλογο. Τι σου λείπει από την Ελλάδα και αν υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού:

«Όσο μπορώ να αγωνίζομαι στο εξωτερικό σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και σε αξιόλογες ομάδες όπου υπάρχει διοικητική σταθερότητα, θα ήθελα να το κάνω. Εκτός από καλύτερος αθλητής νιώθω ότι βελτιώνομαι και ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα. Άλλες νοοτροπίες, άλλες προσεγγίσεις και γενικά διαφορετικά ερεθίσματα και εμπειρίες.

Σίγουρα κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Μετά το πέρας κάθε χρονιάς κάνουμε τον απολογισμό μας και αναλόγως πράττουμε. Σίγουρα μέσα μου το κομμάτι του Παναθηναϊκού είναι ανοιχτό γιατί ποτέ δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Το 2017 έφυγα διότι οι πληροφορίες έλεγαν ότι η ομάδα δε θα κατέβει να αγωνιστεί καν, έτσι πήγα στο Φοίνικα θέλοντας να κρατηθώ σε ένα υψηλό επίπεδο αγωνιστικό. Τη χρονιά 2016 – 2017 είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα και φτάσαμε κοντά σε κάτι καλό. Ο σοβαρός τραυματισμός μου τότε μας λύγισε, νιώθω ότι κάτι έχω αφήσει στη μέση και σίγουρα θα ήθελα να το ολοκληρώσω…».

Exit mobile version