Ποδόσφαιρο

Στα κορυφαία ντέρμπι στον κόσμο τα ματς των δυο «αιωνίων» (Pic)

Σύμφωνα με αγγλική ιστοσελίδα τα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό συγκαταλέγονται στα κορυφαία ντέρμπι του πλανήτη.

Αφιέρωμα στα κορυφαία ντέρμπι στον κόσμο έκανε αγγλική ιστοσελίδα, η οποία συμπεριέλαβε τα ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα η «90min.com», αναφέρθηκε στις ελληνικές ομάδες χαρακτηρίζοντας τα ματς του «τριφυλλιού» κόντρα στον Ολυμπιακό σαν τη «μητέρα όλων των μαχών».

Στην αρχή του δημοσιεύματος, γράφει για τα ιστορικά στοιχεία των δύο συλλόγων, ενώ αναφέρει και ιστορίες του παρελθόντος ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και την έντονη αντιπαλότητα που υφίσταται. Παράλληλα στο αφιέρωμα της, αναγράφει και τα σπουδαιότερα ματς, των δύο ομάδων με ειδική αναφορά στο ντέρμπι που έχει χαρακτηριστεί ως και το «ματς που καλύπταμε όλοι τον Κατσουράνη».

Αναλυτικά το σχόλιο για τα ντέρμπι των δυο «αιωνίων»

«Δεν σας μεταφέρει ακριβώς στις μέρες του Ομήρου ή του Πλάτωνα όταν η Αθήνα ήταν το κέντρο του σύμπαντος και η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, αλλά γίνεται μάχη. Όμως αυτή (η μάχη) είναι δυστυχώς εκείνο που χαρακτηρίζει το ντέρμπι μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων της Ελλάδας, οι οποίες συγκεντρώνουν την υποστήριξη από όλες τις περιοχές και τα κοινωνικά στρώματα».

Exit mobile version