ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιαννακόπουλος για Βοτανικό: “Αυτά είχαμε συμφωνήσει – Η απάντηση του Αλαφούζου όταν συναντηθήκαμε”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Γιαννακόπουλος για Βοτανικό:

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο DPG ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πάμε στον Βοτανικό. Αρχικά η Διπλή Ανάπλαση δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ και είχε απεχθείς όρους για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποτελούσε αδικία και απιστία. Θέλαμε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Η αποτίμησή της είναι σε πρώτη εκτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε αντάλλαγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, πισίνα και 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις. Όλα αυτά κοστολογούνταν 125 εκατ. ευρώ.

Για να προλάβω τους λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για να πάρει 165 εκατ. ευρώ, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν πάρει γήπεδα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ο Δήμος θα παραχωρούσε το χώρο για ισόβια χρήση, παρόλο που ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη περιοχή. Λόγω του κορωνοϊού, των προκλήσεων στον Έβρο και του μεταναστευτικού, η υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά δικαιολογημένα. Έχοντας στο μυαλό την τελευταία μας συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα, πρότεινα να πάμε στο 50-50 στο πρότζεκτ για Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντησή του ήταν ‘δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός και αν γίνει θα χρειαστούν πολλά χρήματα που δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω’. Του εξήγησα πως αν προκύψει επιπλέον ανάγκη χρηματοδότησης, θα τα καλύψω όλα εγώ. Πριν φύγω από τη συνάντηση, όλα είχαν διαρρεύσει σε σάιτ δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ. Κατάλαβα πως θέλει να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είναι δικαίωμά του, αλλά τον καθέναν θα τον κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής, ούτε επένδυσης. Τις εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το PAO ALIVE:«Ήμουν βέβαιος για τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Διαψεύστηκα. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια ύψους 2εκατ. ευρώ με τα ιερά είδωλα του συλλόγου. Με σποτ που έπαιξαν στο εξωτερικό. Οι ενέργειες δεν είχαν ανταπόκριση. Οι ειδικοί σύμβουλοι μας είχαν υποδείξει δύο ημερομηνίες για την Αυστραλία. Ήρθαν οι φονικές πυρκαγιές τον Γενάρη. Στην Αμερική μας είπαν να πάνε 25η Μαρτίου. Το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω του κορωνοϊού».

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Βοτανικό δείχνουν πως κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν αρχίσει το έργο ή να επιστρέψουν στο αρχικό διάταγμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να την παραχωρήσουμε αν δεν υπάρχει λύση για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη. Όλες οι άλλες πλευρές ευθυγραμμίζονται για την μεγαλύτερη αδικία στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μην ακούτε που λένε για γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο. Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές! Αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι; Αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου στο ξεπούλημα αυτό. Όμως δεν θέλω να βάλω εμπόδια στη λύση στο γηπεδικό. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, ισχύσει η αρχική συμφωνία, δεν πρόκειται να συνεχίσω στον Ερασιτέχνη, για λόγους αρχής και Παναθηναϊκής συνείδησης. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να προσφέρω στα αγωνιστικά τμήματα. Τα έχω αγαπήσει και θα συνεχίσω να συνδράμω.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.