ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιαννακόπουλος για Ευρωλίγκα: “Μονόδρομος η απόφαση- Θα είναι τεκμηριωμένη οικονομικά και αγωνιστικά για τους φιλάθλους”

Οσα δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την Ευρωλίγκα.

Γιαννακόπουλος για Ευρωλίγκα:

Οσα δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την Ευρωλίγκα.

«Πάμε στην Ευρωλίγκα. Με αποκλειστική ευθύνη του Μπερτομέου η διοργάνωση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Το φωνάζει μόνο ο κακός ΠΑΟ. Αλλά ποιος να φωνάξει; Ομάδες που ζουν από το κράτος και παίρνουν δάνεια; Ή αυτές που παίρνουν χρήματα από το ποδοσφαιρικό μπάτζετ; FFP λέει μετά ο Τζόρντι και κουνάει το δάχτυλο. Είναι να γελάει κανείς. Η Ευρωλίγκα είναι μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν γνωρίζουν τι γίνεται με τα χρηματά τους. Μαθαίνουν 15 μέρες πριν την έναρξη πόσα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από πού και γιατί. Το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια γιατί ο Μπερτομέου δεν μας έλεγε τα ποσά. Από το 2009 και μετά όλοι λέγαμε για τα έσοδα της διοργάνωσης. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι. Θέλετε να μάθετε από πού είναι να λεφτά του pool; Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα.

Πάμε και στα φετινά. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν απαντήσεις για τίποτα; Ποιες είναι οι συνέπειες από τη διακοπή; Ποιος είσαι εσύ και με ποιο δικαίωμα έρχεσαι και κανονίζεις με τους παίκτες τι θα πληρωθούν; Ωμός εκβιασμός. Όλα αυτά χωρίς να έχεις δει τι θα γίνει με τα έσοδα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.706 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν ένας παίκτης έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, τους προσφέρεις το 80% αν δεν μπουν και 85% αν μπουν στο παρκέ. Είναι ανόητο. Ποιος θα το έκανε αυτό;

Στο τελευταίο ΓΣ ο εκπρόσωπος της Ρεάλ είπε ότι Ευρωλίγκα χωρίς ΠΑΟ δεν υπάρχει. Τιμητικό και αληθές. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου».

«Πριν απο δυο χρόνια, δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Τώρα είναι. Το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Με τη σοβαρότητα, τις προσεκτικές κινήσεις της FIBA και τη συμμετοχή μεγάλων ομάδων στη διοργάνωση. Ακόμα κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονείρευεται ο Μπερτομέου θα έπαιρνα την απόφαση να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ για να αποδείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν».

«Οι δύσκολες αποφάσεις θα αλλάξουν την ιστορία. Μας το έχουν αποδείξει το παρελθόν και ο Παύλος. Μονόδρομος η απόφαση. Όμως, ο ΠΑΟ έχει εκατομμύρια κόσμου. Η απόφαση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Θα είναι. Να είστε σίγουροι και στην Ευρωλίγκα πως το κακό παιδί που λέγεται ΠΑΟ ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο να γίνει λύκος».

«Λέγανε ότι ο Γιαννακόπουλος δεν αφήνει τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους. Από το 2012 παρενέβη στη μεταγραφή του Καπόνο και όταν ο Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Παππά. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι προπονητές».by www.sport-fm.gr
«Αυτό που σε εξοργίζει είναι να δέχεσαι μαχαιριές από δικούς σου οπαδούς. Έχω ακούσει ότι επειδή δεν πήγαμε από το 2012 στο Final Four και ότι έχουμε αποτύχει. Χωρίς να λένε γιατί δεν πήγαμε, ξεχνώντας ότι έχουμε πάρει τους 12 από τους 16 τίτλους που έχουμε κατακτήσει. Είδαμε μεγάλες ομάδες κλείνοντας τον κύκλο τους να μένουν για χρόνια χωρίς τίτλο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό το 2012. Τότε επιστρατεύτηκα, χωρίς καν να θέλω, τότε που οι Αγγελόπουλοι έλεγαν ότι θα φτιάξουν αυτοκρατορία και μας είδαν να κάνουμε δύο σερί νταμπλ. Η σύγκριση με την εποχή του Παύλου θα ήταν αμείλικτη, αλλά δεν έκανε ποτέ πίσω. Μόνος εναντίον όλων. Ήξερα ότι εξαιτίας της αγάπης μου για τον ΠΑΟ θα έπληττα την εικόνα μου ως επιχειρηματίας ή άνθρωπος. Όμως δεν το έβαλα στο ζύγι, είπα ‘Δημήτρη προχώρα για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του’. Έχουμε 25 σερί χρόνια τίτλους. Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Παναθηναϊκός του περήφανου κόσμου του και των Γιαννακόπουλων το κατάφερε. Ακούω και τώρα ότι δεν βάλαμε λεφτά, μετά από 12 τίτλους και 63 εκατ. ευρώ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν το προφανές και ότι για να βγαίνει ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος πρέπει να βάζει λεφτά από τις εταιρείες του.
«Όταν μια οικογένεια έχει βάλει κάτι λιγότερο από 500 εκατ. ευρώ και έχει φέρει τέτοιους παικταράδες και προπονητές, όταν έχεις πάρει έξι Ευρωπαϊκά, αμέτρητα πρωταθλήματα και Κύπελλα, με τίτλους επί 25 σερί χρόνια, ίσως να μην χρειάζονται λόγια. Ώρα να βάλουμε μια και καλή τα πράγματα στη θέση τους και να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας. Το τι λένε οι Ολυμπιακοί δεν με ένοιαζε ποτέ. Το ότι θα παίζουν για δεύτερο χρόνο στην Α2 αποδεικνύει ότι τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Να τους ευχηθώ καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Το είδαν και στο βόλεϊ, όπου κατάλαβαν ότι δεν είναι κράτος ο Ολυμπιακός».by www.sport-fm.gr
«Είτε στη FIBA, είτε στην Ευρωλίγκα οι πόρτες για τον Παναθηναϊκό είναι και θα είναι για πάντα ανοιχτές».
«Η Ευρωλιγκα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν λόγω του κ. Μπερτομέου. Μόνο ο Παναθηναϊκός φωνάζει. Αλλά ποιος να φωνάξει άλλωστε; Σου λέει μετά FFP και κουνά το δάχτυλο. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί, οι ομάδες δεν ξέρουν πόσα είναι και πού πάνε τα έσοδα. Για όσους πουν ‘τώρα τα θυμήθηκες;’, θυμίζω ότι το 2002 είχαμε απειλήσει να μην παίξουμε στον τελικό και από το 2009 αντιδρούμε, πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε εγώ. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ στηρίζουν την Ευρωλίγκα και μας το παίζει μάγκας ο Μπερτομέου. Τα λεφτά του Pool είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα. Είναι δυνατό να συμφωνείς με τους παίκτες για μείωση; Ποιος είσαι εσύ; Ωμός εκβιασμός! Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, πας και τους προσφέρεις το 80 ή το 85%. Θεωρείς ότι οι αθλητές είναι ανόητοι να ρισκάρουν. Άκουσα να λένε στην ΓΣ ότι Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ δείχνοντας έλλειψη σεβασμού ακόμη και στον κόσμο. Είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το 2016/17 περίεργα αποτελέσματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να πέσει πάνω στη Φενέρ, αντί της Εφές, αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα. Και φυσικά η αγαπημένη μας διιατησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναίκού. Τι να πρωτοθυμηθούμε τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 όταν βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί, το 2013 που ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με φάουλ; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές σφαγές επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρέμα και να είναι γενναία κόντρα σε όλο το σύστημα. Πιστεύουν πως μπορούν να εκβιάσουν τον Παναθηναϊκό; Είναι υποχρέωση να τους δείξουμε πως δεν εκβιάζεται! Βάζουμε εκατομμύρια για να μας κουνά το δάχτυλο ο Τζόρντι, όποτε γουστάρει. Μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ανακοινώνει τα έσοδα τον Σεπτέμβριο. Η Ευρωλίγκα βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει τη FIBA. Πριν δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη, τώρα πλέον είναι και το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, θα πήγαινα στο BCL για να δείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Τρανό παράδειγμα ότι δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη. Για μένα είναι μονόδρομος η απόφαση αυτή, αλλά θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Το κακό παιδί που λέγεται Παναθηναϊκός, που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο που θεωρούν, θα είναι ο λύκος. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, η ευθύνη είναι δική μου»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.