ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κανονικότητα σημαίνει πρωταθλητισμός

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει ότι ούτε τη φετινή περίοδο θα είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα, άρα σε καμία κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν.

Κανονικότητα σημαίνει πρωταθλητισμός

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει ότι ούτε τη φετινή περίοδο θα είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα, άρα σε καμία κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν.

Οι διακοπές είναι απαραίτητες για όλους, για να γεμίσουν οι μπαταρίες για αυτό και τις τελευταίες ημέρες δεν σχολίασα ότι συνέβαινε στην ομάδα. Παρόλα αυτά οι εξελίξεις τρέχουν, η ομάδα χτίζεται και πάλι από την αρχή. Αρκετοί νέοι παίκτες έχουν έρθει, που θα τους δούμε στο γήπεδο για να τους κρίνουμε και οτιδήποτε ειπωθεί από τώρα είναι υπερβολή.

Αυτό που μαθαίνω είναι ότι από τους νέους παίκτες για τη σεζόν που αρχίζει, αυτός που ξεχωρίζει στις προπονήσεις είναι ο Καρλίτος. Έχει το γκολ με μεγάλη ευκολία και αυτό φαίνεται σε κάθε προπόνηση. Από τους υπόλοιπους ακόμα δεν έχει φανεί κάτι ιδιαίτερο, αλλά ίσως είναι και νωρίς, διότι μην ξεχνάμε ότι ο Καρλίτος προπονείται με την ομάδα εδώ και μήνες. Καλό είναι να περιμένουμε στο γήπεδο να κρίνουμε αυτούς που ήρθαν. Βιογραφικό έχουν, αλλά πρέπει να περιμένουμε και όχι να βιαζόμαστε να… αποθεώσουμε κάποιον παίκτη, διότι αν τελικά δεν είναι αυτό, που πιστεύαμε θα το βρούμε μπροστά μας και μετά ο κόσμος θα έχει τα δίκια του να λέει, ότι «εσείς άλλα μας λέγατε το καλοκαίρι».

Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που επικρατεί στην ομάδα, ότι ο Παναθηναϊκός έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Με αφορμή την πλήρη ενεργοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κάνει τώρα το αυτονόητο, αυτό, που έκανε μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν λάθος και έμπλεξε η ομάδα σε μεγάλες περιπέτειες. Δηλαδή αποκλεισμός από την Ευρώπη, αφαιρέσεις βαθμών, -6 και παρακάλι, για να αλλάξει ο νόμος και να μην πέσει η ομάδα Β’Εθνική. Αυτά ο κόσμος ΔΕΝ τα ξεχνάει, όσο και αν κάποιοι το προσπαθούν… σφόδρα.

Σε καμία κανονικότητα, λοιπόν, δεν επέστρεψε ο Παναθηναϊκός. Για όλους τους φίλους της ομάδας ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα και κανονικότητα σημαίνει, να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να βγει πρώτος, να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό δεν συμβαίνει, και όσοι λένε ότι συμβαίνει δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός και με το φετινό ρόστερ, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και έναν προπονητή-στοίχημα δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Όταν θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό, θα πούμε ότι η ομάδα επέστρεψε στην κανονικότητα και όλος ο κόσμος θα πει μπράβο στον πρόεδρο, που το κατάφερε. Μέχρι τότε και όσο η ομάδα θα είναι ….ευχαριστημένη με την τρίτη θέση δεν υπάρχει καμία κανονικότητα και όσοι το λένε αυτό μικραίνουν τον μεγαλύτερο σύλλογο στην χώρα.

*Στους νέους παίκτες, που θα δούμε στο γήπεδο δεν περιλαμβάνω τον Βιγιαφάνιες, που ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, αρκεί να τον αξιοποιήσει ο προπονητής.

*Ο πανίσχυρος ρόλος του Τσάβι Ρόκα επιβεβαιώνεται σε κάθε προπόνηση αφού μιλάει συνέχεια με τους παίκτες και είναι δίπλα στον Πογιάτος, για την διαχείριση στα αποδυτήρια. Ο Ρόκα φέτος θα κριθεί και για την επιλογή του Πογιάτος, αλλά και για τις μεταγραφές, που κάνει. Ολες οι αποφάσεις είναι δικές του, η έχουν την έγκρισή του, όπως στις περιπτώσεις Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδη, που ο Αλαφούζος επιθυμούσε την απόκτησή τους.

*Επέστρεψε ο Βιγιαφάνιες, μπορεί να έχουμε και άλλη επιστροφή; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Όλα μπορούν να γίνουν.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.