ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε συναγερμό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του ταξιδιού της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δύσκολο όπως όλα δείχνουν θα είναι το Σαββατοκύριακο, σε ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, μετά την στοχοποίηση του Καστελόριζου από την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να απαντήσει στα ηχηρά μηνύματα της διάσκεψης της Συνόδου της Κορσικής έπειτα από την στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με την Γαλλία, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει νέα κλιμάκωση της έντασης.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.568 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο το ίδιο κάνουν τόσο οι υπουργοί της κυβέρνησής του, όπως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε εμπρηστικές δηλώσεις του σε βάρος της χώρας μας της συνέστησε να σωπάσει, για να «μη γίνει μεζές για χάρη κάποιων χωρών που τη χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έφτασε στο σημείο να εμφανίσει τη σημαία της Ευρώπης ως ημισέλινο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε ότι θα προχωρήσει σε επέκταση της NAVTEX για το Oruc Reis,όχι μόνο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των συμπλεγμάτων της Μεγίστης (Καστελόριζο, Ρόδος).

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε ερώτηση που του έγινε για το ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας, σε περίπτωση που το Oruc Reis περάσει στα 6 ναυτικά μίλια τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισέλθει κανείς στα χωρικά μας ύδατα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν οποιαδήποτε τέτοια κρίση και η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στην κυριαρχία της».

Την Κυριακή (13/9) γιορτάζεται η επέτειος των 77χρόνων από την απελευθέρωση του Καστελόριζου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δίνει το παρών σε αυτή και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιδιωχτεί ένα επικοινωνιακό σόου από τον «σουλτάνο», σε μια απόπειρα επίδειξης ισχύος.

Έπειτα από τα παραπάνω η κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελόριζο το πρωί της Κυριακής (13/9) είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 10 το πρωί στην Ρόδο και από εκεί ελικόπτερο τύπου Σινούκ στο Καστελόριζο.

Η ανησυχία για ενδεχόμενη παρενόχληση του ελικοπτέρου της Προέδρου της Δημοκρατίας όπως έχει συμβεί και με άλλους Έλληνες πολιτικούς είναι μεγάλη. Για τον λόγο αυτό η Πολεμική Αεροπορία θα έχει έτοιμο ένα ιπτάμενο ραντάρ, καθώς και δύο τετράδες μαχητικών F-16, τα οποία θα σηκωθούν αμέσως και θα πετάξουν στο πλευρό του ελικοπτέρου, μέχρι αυτό να προσγειωθεί στο Καστελόριζο ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει φτάσει στο νησί ξεκινήσει η ομιλία της και αρχίσουν οι υπερπτήσεις πάνω από αυτό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...