ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπακογιάννης: “Δεν υπάρχει ανησυχία για Βοτανικό – Την Παρασκευή η συνάντηση με την ΚΑΕ”

Ολα όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη δευτερολογία του στο δημοτικό συμβούλιο και τη συζήτηση για τον Βοτανικό.

Μπακογιάννης:

Ολα όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη δευτερολογία του στο δημοτικό συμβούλιο και τη συζήτηση για τον Βοτανικό.

Αναλυτικά η δευτερολογία Μπακογιάννη

Για το κόστος και τη χρηματοδότηση: Ετέθη θέμα για το κόστος του έργου, μέσα στο μνημόνιο περιγράφονται επακριβώς. Επιπλέον, περιγράφονται οι δεσμεύσεις κάθε αντισυμβαλλόμενου. Γι αυτό επιλέξαμε τη λύση MoU. Θέλαμε να είναι ξεκάθαρο το βάρος και η ευθύνη του καθενός. Μιλάμε για ένα μείγμα διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, είτε από ευρωπαϊκούς είτε από εθνικούς πόρους. Δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν υπάρχει έλλειψη πόρων.

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε χρήματα από κάπου αλλού. Το αντίθετο. Ο, τι χρηματοδότηση έρχεται είναι πέρα και πάνω από τον δήμο και τον προϋπολογισμό του.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 219.641 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται απολύτως. Απελευθερώνεται ένας χώρος πρασίνου 18 στρεμμάτων στην Αλεξάνδρας, δημιουργείται ένα υπόγειο πάρκινγκ. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται διότι η περιοχή του Βοτανικού, που είναι ταλαιπωρημένη περιοχή, τώρα μπορεί να πάρει μπρος. Μπορούμε να προκαλέσουμε άμεσες επενδύσεις που να ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ με θέσεις εργασίας.

Για το ΠΔ: Εδώ μιλάμε για μια παρέμβαση η οποία επειδή υπάρχει το ΠΔ είναι απολύτως ώριμη. Αυτή είναι η έννοια της διπλής ανάπλασης. Δεν έχει νόημα να τεμαχίσουμε μια τέτοια παρέμβαση. Το αντίθετο. Προφανώς αυτή η παρέμβαση συνδέεται με άλλες, όπως τα κουντουριώτικα και τα προσφυγικά. Μένουμε προσηλωμένοι στο ΠΔ γιατί αυτό μας δίνει τη δύναμη να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις. Το να αλλάξουμε το ΠΔ θα ήταν αυτοκτονικό. Έχει χάσει 20 χρόνια η πόλη, δεν αντέχει να χάσει κι άλλα.

Για το γήπεδο μπάσκετ: Έχω ζητήσει συνάντηση με την ΚΑΕ για το μπάσκετ. Την Παρασκευή.  Εμείς υπογράψαμε με τους φορείς της διπλής ανάπλασης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική και η ΚΑΕ και γι αυτό θα συναντηθούμε μαζί της.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.