ΜΠΑΣΚΕΤ

Πράσινο μπλακ άουτ και ήττα από την Άλμπα στο Βερολίνο (vids)

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού για τρια δεκάλεπτα, αλλά ένα μπλακ άουτ στην τελευταία περίοδο, έδωσε φτερά στην Άλμπα Βερολίνου και οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 74-65 για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Επηρεασμένοι από την αποχή λόγω κορωνοϊού οι παίκτες του Κάτας.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού για τρια δεκάλεπτα, αλλά ένα μπλακ άουτ στην τελευταία περίοδο, έδωσε φτερά στην Άλμπα Βερολίνου και οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 74-65 για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός φάνηκε στο πρώτο 3λεπτο επηρεασμένος από την αποχή λόγω κορωνοϊού. Σταδιακά, όμως, οι πράσινοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό. Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και έχοντας σωστές αποφάσεις στο επιθετικό τους κομμάτι, τελείωσαν την περίοδο με το υπέρ τους 17-11 και με κάποιες εντυπωσιακές φάσεις από καρφώματα του Παπαγιάννη.

Στη δεύτερη περίοδο, το ξεκίνημα ήταν σχεδόν ίδιο για το τριφύλλι που έφτασε να προηγείται και με 10 (15-25), έπειτα από καλάθι του Μήτογλου. Οι «πράσινοι» έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό με όπλο τους την πολύ καλή άμυνα. Στα αξιοσημείωτα ήταν τα λεπτά συμμετοχής του Δίπλαρου, ο οποίος, μάλιστα, στην πρώτη του προσπάθεια σκόραρε για τρεις.  Το ημίχρονο έληξε με σκορ 28-34.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Άλμπα προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις απαντήσεις με τρίποντα από Σαντ Ρος, Παπαπέτρου και Γουάιτ. 5’ και 37’’ πριν από το τέλος το σκορ ήταν 37-43, αλλά με τρίποντο του Φοντέκιο η διαφορά έπεσε στους τρεις, ενώ στη συνέχεια ο Μποχωρίδης έκανε επιθετικό φάουλ. Οι Γερμανοί έδειχναν να πατάνε καλύτερο σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού και ισοφάρισαν με νέο τρίποντο σε 43-43, ενώ με νέο καλάθι του Γκιφάι πήραν προβάδισμα με 45-43. Ο Μπέντιλ με δυο βολές ισοφάρισε για το τριφύλλι που έψαχνε ξανά τον καλό του ρυθμό για να επιβληθεί.  Ο Μακ με τρίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Έρικσον με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε.  Ηταν σειρά του Μήτογλου με ωραίο ποστάρισμα και σουτ να κάνει το 48-50, αλλά ξανά η Άλμπα είχε απάντηση και οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι. Ο Μακ με δεύτερο τρίποντο έκανε το 50-53 για το τριφύλλι που είχε χάσει τη συγκέντρωσή του στην άμυνα, αλλά είχε επιθετικές λύσεις με μακρινά ή κοντινά σουτ. Οι πράσινοι έχασαν τρεις επιθέσεις, με αβίαστα λάθη ή κακές επιλογές. Η άμυνα, όμως, επανήλθε σε… Παναθηναϊκά επίπεδα και οι γηπεδούχοι μπλόκαραν ξανά. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Η Άλμπα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο με τρίποντο για την ισοφάριση, ενώ στη συνέχεια ο Παπαπέτρου αστόχησε σε ίδια προσπάθεια.  Άλλο ένα τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 56-53, για να μειώσει ο Γουάιτ στον πόντο, ωστόσο ξανά με τρίποντο του Τίμαν η Άλμπα έκανε το 59-55. Ηταν ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει τον τρόπο για την αντίδραση. Ο Παπαπέτρου έκανε λάθος πάσα στον Μήτογλου και οι πράσινοι έδειχναν να έχουν πάθει ένα μικρό μπλακ άουτ. Ξανά ο Τίμαν με 4ο τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε το 62-55! Ξανά ο ίδιος παίκτης με ωραία προσπάθεια έκανε το 64-55 και στη συνέχεια ο Παπαγιάννης σκόραρε για το 64-57. Απέμεναν πέντε λεπτά για το τέλος. Ο Σαντ Ρος έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Μήτογλου αστόχησε σε μακρινό σουτ. Ο Λο σκόραρε για το 66-57 και ο Γουάιτ έπειτα μείωσε στους επτά. Οι διαιτητές στη συνέχεια έκαναν τα δικά τους, αφού αρνήθηκαν φάουλ στον Μήτογλου και έδωσαν τεχνική ποινή στον Κάτας για διαμαρτυρία. Πλέον, η κατάσταση είχε γίνει εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Ο Μήτογλου τάπωσε τον Λο, αλλά ο Παπαπέτρου στη συνέχεια έκανε ξανά λάθος πάσα, για να έρθει νέο τρίποντο για την Άλμπα για το 70-59…

Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε ανεξήγητα στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ενώ ήλεγχε το ματς στο μεγαλύτερό του διάστημα, τα πολλά λάθη έδωσαν αέρα και διαφορά στην Άλμπα. Ο Μήτογλου με 1/2 στα 55’ έκανε το σκορ 72-65, αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό. Οι πράσινοι ηττήθηκαν από την Άλμπα με 74-65.

Exit mobile version