Μπάσκετ

Ηττα – πισωγύρισμα από τη Βιλερμπάν του “καυτού” Οκόμπο

Ο Παναθηναϊκός δε βρήκε τις λύσεις απέναντι στον εντυπωσιακό Οκόμπο (35 πόντοι) και ηττήθηκε από τη Βιλερμπάν με 84-70 στο ΟΑΚΑ. Στο 2-5 το πράσινο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός δε βρήκε τις λύσεις απέναντι στον εντυπωσιακό Οκόμπο (35 πόντοι) και ηττήθηκε από τη Βιλερμπάν με 84-70 στο ΟΑΚΑ.  Στο 2-5 το πράσινο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε ρυθμό και δεν έπαιζε καλή άμυνα. Η Βιλερμπάν έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει, είτε σε σετ επίθεση, είτε στο τρανζίσιον. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 8-14 με τον Δημήτρη Πρίφτη να καλεί τάιμ άουτ. Η άμυνα έσφιξε και το τριφύλλι άρχισε να βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Με τρίποντο του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 15-16. Η Βιλερπάν έβγαλε ξανά αντίδραση, λόγω της έλλειψης πράσινου ρυθμού στην επίθεση και πήρε προβάδισμα με 17-22. Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 18-24 με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει ζημιά στο τριφύλλι με τάπες, ριμπάουντ και πόντους.

Με συνεχόμενους πόντους του Έβανς ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 24-24. Οι πράσινοι προσπέρασαν για το 28-27 με τον Μέικον. Η διαφορά όλο και αυξανόταν με το τριφύλλι να παίζει εξαιρετική άμυνα στη 2η περίοδο. Με δυο καρφώματα του Αντετοκούμπο η Βιλερμπάν μείωσε σε 34-31, ενώ στη συνέχεια η φιλοξενούμενη ομάδα εκμεταλλεύτηκε το μικρό μπλακ άουτ και μείωσε στον πόντο. Με καλάθι του Λάιτι, η Βιλερμπάν πέρασε μπροστά με 34-35. Με συνεχόμενα λάθη, οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα 4 πόντων (36-40). Ο Παπαπέτρου μείωσε στο καλάθι και οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία επίθεση. Ο Οκόμπο έβαλε τρίποντο και το ημίχρονο έληξε με σκορ 38-43.

Το ξεκίνημα στο 3ο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό με τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη στην επίθεση και τη Βιλερμπάν να το εκμεταλλεύεται ανεβάζοντας τη διαφορά στους 9 πόντους (38-47). Το τριφύλλι άρχισε να ανεβάζει ξανά στροφές και μείωσε σε 47-51. Οι πράσινοι πάσχιζαν για να πλησιάσουν αλλα η Βιλερμπάν είχε απαντήσεις. Η περίοδος έληξε με σκορ 54-58.

Στα 7 λεπτά πριν από το τέλος το σκορ ήταν 59-65. Ο Παπαπέτρου με δίποντο έκανε το 61-65. Με δυο βολές από τον αρχηγό η διαφορά μειώθηκε στους δυο. Η Βιλερμπάν έκανε το 63-69. Ο Γουάιτ με τρίποντο έδωσε ανάσα στους πράσινους. Ο Οκόμπο, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο γκαρντ της Βιλερμπάν ήταν ασταμάτητος. Στο 1 λεπτό πριν από το φινάλε με τρίποντο έκανε το 70-79.

Εν τέλει, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 84-70 σκορ από τη Βιλερμπάν μέσα στο ΟΑΚΑ και το ρεκόρ έπεσε στο 2-5 στην Ευρωλίγκα.

Exit mobile version