ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πρόβλεψη σοκ: «Το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης προέβλεψε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα μολυνθούν από κορωνοϊό περί του 1 εκατ. ανεμβολίαστοι, με την άποψή του να συμμερίζονται και άλλοι επιστήμονες

Πρόβλεψη σοκ: «Το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα»

Σοκάρει η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη αναφορικά με τις νέες μολύνσεις του κορωνοϊού και το ποσοστό των ανεμβολίαστων που θα νοσήσει στο άμεσο διάστημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα μολυνθούν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Την εκτίμηση αυτή σχολίασε και ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος που έδειξε να τη συμμερίζεται αναφέροντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω».

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.323 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους.

Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Βασικό πρόβλημα παραμένουν όμως οι ανεβολίαστοι», σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.">

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.