ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ξέρανε τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη με Μέικον στο φινάλε και σούπερ Παπαπέτρου – Παπαγιάννη!

Με τρίποντη βόμβα του Μέικον στο τέλος και τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη να κάνουν όργια στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 62-59 τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, στην τελευταία του βραδιά στην Ευρωλίγκα!

Ξέρανε τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη με Μέικον στο φινάλε και σούπερ Παπαπέτρου - Παπαγιάννη!

Με τρίποντη βόμβα του Μέικον στο τέλος και τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη να κάνουν όργια στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 62-59 τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, στην τελευταία του βραδιά στην Ευρωλίγκα!

Ο Παπαγιάννης ήταν εξωπραγματικός με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 μπλοκ και 3 κλεψίματα. Από την πλευρά του ο Παπαπέτρου, σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ μοίρασε 6 ασίστ.

Με αυτή τη νίκη ολοκληρώθηκε η φετινή Ευρωλίγκα για το τριφύλλι που είχε ρεκόρ 9-19.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 6.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το παιχνίδι άρχισε ισορροπημένα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα 7-9 χάρη σε κάρφωμα από τον Παπαγιάννη κι ενώ είχε προηγηθεί τρίποντο ισοφάρισης από τον Σαντ Ρος. Με τρίποντο του Παπαπέτρου το σκορ έγινε 7-12, ενώ ο Γουάιτ έκανε το 7-14. Οι πράσινοι έπαιζαν καλές άμυνες και έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό. Με δυο συνεχόμενα καλάθια του Έβανς το σκορ έγινε 12-18. Με δυο δύσκολα τρίποντα η Φενέρ μείωσε και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-22.

Ο Παπαπέτρου με γκολ – φάουλ και τρίποντο έφτασε τους 11 για το 23-28. Ο Μποχωρίδης με ωραίο λέι απ έκανε το 25-30, ενώ ο Παπαπέτρου πάλι έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στον Παναθηναϊκό. Στην αντίπερα όχθη ο Βέσελι προσπαθούσε και με κάρφωμα μείωσε σε 29-34. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 32-38 με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια πολύ σοβαρή εμφάνιση.

Στην επανάληψη το τριφύλλι ξεκίνησε νευρικά στην επίθεση με άστοχα σουτ και λάθη. Η άμυνα, όμως, παρέμενε καλή. Το πρώτο δίποντο ήρθε με τον Παπαπέτρου να υψώνει και τον Παπαγιάννη να καρφώνει για το 34-40. Η Φενέρ μείωσε με τον Βέσελι στους τρεις πόντους. Ο σέντερ των Τούρκων μαζί με τον Παπαπέτρου ξεχώριζαν στο παρκέ. Ο Πολονάρα μείωσε σε 43-44 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Οι πράσινοι είχαν κολλήσει επιθετικά και η Φενέρ πέρασε μπροστά με τον Βέσελι. Τα λάθη συνεχίζονταν και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-44.

Το τριφύλλι έπρεπε να βρει ξανά τον καλό του εαυτό στο επιθετικό κομμάτι, αφού στην τρίτη περίοδο αυτό ήταν το κακό κομμάτι του παιχνιδιού του. Με φοβερό κάρφωμα από τον Παπαγιάννη το σκορ έγινε 51-46. Οι πράσινοι μείωσαν στους τρεις, αλλά ο Πιέρ με τρίποντο έκανε το 54-48. Με πόντους από τον Μέικον το σκορ έγινε 56-51. Ο Παπαπέτρου με βολές μείωσε σε 56-53. Με κάρφωμα από τον Παπαγάννη το σκορ έγινε 58-57. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού έκανε στη συνέχεια την τάπα και ο Παπαπέτρου έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι. Με το παιχνίδι στο 59-59 η επίθεση χάθηκε. Η Φενέρ αστόχησε και ο Μέικον με τρίποντο στα 0,5 πριν από το τέλος έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με σκορ 59-62! Έτσι, το τριφύλλι έκλεισε τη φετινή Ευρωλίγκα με εκτός έδρας αποτέλεσμα, κόντρα σε όσα έδειξε μέσα στη χρονιά.

* Ο Σαντ Ρος έχει μια ενόχληση στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού του ποδιού. Δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και αύριο θα κάνει εξετάσεις στην Αθήνα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.