ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Απίθανο γκολ με μονοκόμματο από τον Παλάσιος – Δουλειά στο build up από τον Γιοβάνοβιτς (vid)

Το εκπληκτικό τέρμα του Σεμπάστιαν Παλάσιος έκλεψε την παράσταση στη σημερινή απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Απίθανο γκολ με μονοκόμματο από τον Παλάσιος - Δουλειά στο build up από τον Γιοβάνοβιτς (vid)

Η σκληρή δουλειά για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε στην Αυστρία με την απογευματινή προπόνηση να αφιερώνεται στα… μαθήματα build up και το πως σπάει το πρέσινγκ του αντίπαλου.

Μετά την προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στην κυκλοφορία με δυο επαφές, χωρισμένοι σε δυο ομάδες, οι οποίες ήταν οι παρακάτω:

Πορτοκαλί: Πούγγουρας, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Γκάνεα, Ηλιάδης, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν, Καμπετσής, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Πράσινοι: Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Σάντσες, Κουρμπέλης, Φρόκου, Παλάσιος, Σαρδέλης, Μακέντα, Καρλίτος

Ο Κρυπαράκος ήταν μπαλαντέρ.

Στη συνέχεια, οι ομάδες παρέμειναν ίδιες και οι παίκτες δούλεψαν στο κομμάτι του build up. Σε τρεις εστίες, με τους τερματοφύλακες Λοντίγκιν, Μπρινιόλι και Διούδη να εναλλάσονται, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από την ομάδα που ξεκίνησε το build up (πορτοκαλί) να παραταχθούν σε σχηματισμό 4-3-3 και από την άλλη που αμυνόταν και πίεζε σε 4-4-2. Η μια εστία ήταν στην ομάδα που ξεκινούσε χτίσιμο επίθεσης και οι άλλες δύο στην αμυνόμενη.

Το build up ξεκινούσε από τον τερματοφύλακα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ζητάει ταχύτητα στην ανάπτυξη και να δίνει εντολές για σωστές τοποθετήσεις, προκειμένου το πρέσινγκ να σπάσει. Επίσης, ζητούσε από τους αμυνόμενους να πιέσουν πιο “σκληρά” για να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την άσκηση!

Απίθανο μονοκόματο και γκολάρα από τον Παλάσιος

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει κέφια και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δυο πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. Ο Αργεντινός σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης και έκλεψε την παράσταση! Ο Χουάνκαρ έβγαλε από αριστερά σέντρα – λουκούμι και ο “Τούκου” με μονοκόματο δεξί σουτ “κάρφωσε” την μπάλα στα δίχτυα για να κερδίσει τα “μπράβο” των συμπαικτών του. Ο ίδιος ο Παλάσιος σημείωσε και το δεύτερο γκολ των “πράσινων”, αυτή τη φορά όταν η ομάδα του ήταν σε φάση ανάπτυξης.

Δείτε το γκολ

Δουλειά στα στημένα

Στο τέλος του προγράμματος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε με τους παίκτες του στις στατικές φάσεις και συγκεκριμένα στα κόρνερ. Από τη δεξιά πλευρά τα εκτελούσε ο Αϊτόρ και από την αριστερή ο Τσέριν, ο οποίος συμμετείχε κανονικά σε όλη την προπόνηση. Αύριο το “τριφύλλι” θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με την Κιτζμπούελ στις 19:00.

*Τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού από το Μόναχο βρέθηκαν και παρακολούθησαν την απογευματινή προπόνηση στην Αυστρία. Είδαν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, έχοντας μαζί τους, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, μια καταπράσινη σημαία!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ