ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Χριστοδουλόπουλος: «Μπορούσαμε να χτίσουμε αυτοκρατορία στον Παναθηναϊκό με την πολυμετοχικότητα αλλά…»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην περίοδο της πολυμετοχικότητας στον Παναθηναϊκό.

Χριστοδουλόπουλος: «Μπορούσαμε να χτίσουμε αυτοκρατορία στον Παναθηναϊκό με την πολυμετοχικότητα αλλά...»

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «protathlima.cyprustimes.com»:

Σε επηρέασε κάποιος προπονητής τότε περισσότερο από κάποιον άλλο;

«Από τους προπονητές πάντα κοίταγα να παίρνω τα θετικά που μου λέγανε. Ένα άλλο πράγμα που κέρδισα στην Ιταλία τώρα που το λες, είναι ότι σταμάτησα να ασχολούμαι με το τι γινόταν έξω από τις τέσσερις γραμμές, κοίταζα μόνο τη δουλειά μου. Από εκεί ξεκίνησε πιο πολύ, πριν το καταφέρω τελείως στην Ελλάδα με την επιστροφή μου. Οπότε οι προπονητές όλοι βοηθάνε, όλοι σου βάζουν ένα στοιχείο στον ποδοσφαιρικό σου χαρακτήρα που θα σε βοηθήσει. Και συμπαίκτες έχουν πει ατάκες τις οποίες τις κρατάω. Θυμάμαι τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να μου λέει «Λάζαρε δώσε λίγο παραπάνω γιατί θα περάσουν τα χρόνια και δεν θα το καταλάβεις». Δεν ασχολούνταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μαζί μου γιατί ήμουν φίλος του, έβλεπε και αυτός πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και ακόμα το θυμάμαι αυτό παρόλο που έχουν περάσει 10 χρόνια. Δηλαδή είναι πράγματα που αν τα πάρεις και τα σκεφτείς, για αυτό λέω ότι δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι άλλοι στα κακά και τα καλά να είναι λόγω της ποιότητάς σου».

Είπες κατάφερες στην Ιταλία να μην ασχολείσαι με τα πράγματα έξω από τις τέσσερις γραμμές. Κατάφερες όταν επέστρεψες στην Ελλάδα να απομονωθείς από την εξέδρα, από τον τύπο και γενικά τον παραλογισμό που μπορεί να υπήρχε εκτός γηπέδου;

«Πάρα πολύ, πάρα πολύ. Και το χαιρόμουν αφάνταστα. Γιατί αν κάποιος μπορεί και έχει την ψυχική δύναμη να το κάνει…».

Πόσο σε επηρέαζε πριν αυτό;

«Στον Παναθηναϊκό τα πρώτα χρόνια υπήρχε και αυτή η κακή πίεση που σου είπα πριν. Να σου απαντήσω με μία ερώτηση. Πιστεύεις ότι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός έπαιξε το ποδόσφαιρο που θα μπορούσε να παίξει με τα ονόματα που είχε και τη διοίκηση που είχε;».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.130 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκείνος ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να χτίσει αυτοκρατορία.

«Έτσι ακριβώς, έτσι ακριβώς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.