ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στη Λεωφόρο κανένας δε γλιτώνει! (Vids)

Παρά το αρχικό προβάδισμα της ΑΕΚ με τον Πινέδα (36΄), ο Παναθηναϊκός με μαχητική ψυχή έκανε την ολική ανατροπή και με δύο ολόσωστα πέναλτι που καταλόγισε ο Καμπάκοφ και τα μετέτρεψαν σε γκολ οι Αϊτόρ (43΄) και Σπόραρ (45΄), πήρε σπουδαία νίκη, έκανε το 4Χ4 και είναι ολομόναχος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στη Λεωφόρο κανένας δε γλιτώνει! (Vids)

Παρά το αρχικό προβάδισμα της ΑΕΚ με τον Πινέδα (36΄), ο Παναθηναϊκός με μαχητική ψυχή έκανε την ολική ανατροπή και με δύο ολόσωστα πέναλτι που καταλόγισε ο Καμπάκοφ και τα μετέτρεψαν σε γκολ οι Αϊτόρ (43΄) και Σπόραρ (45΄), πήρε σπουδαία νίκη, έκανε το 4Χ4 και είναι ολομόναχος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς 

Με μια αλλαγή στο βασικό σχήμα σχετικά με την πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό επέλεξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι. 

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 41.257 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θέση στη βασική ενδεκάδα πήρε ο Ρούμπεν Πέρεθ αντί του Βέρμπιτς, ενώ ο Σέρβος προπονητής παρά το γεγονός πως είχε ετοιμοπόλεμο τον Χόρντουρ Μάγκνουσον, διατήρησε το ίδιο δίδυμο στα στόπερ, Ζβόνιμιρ Σάρλια και Αχιλλέα Πούγγουρα. 

Μόλις στο 5ο λεπτό και σε μια τρομερή ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία με τον Σπόραρ που επωφελήθηκε από το λάθος της άμυνας, αλλά το πλασέ του παρά το γεγονός πως ήταν κάτω από ιδανικές συνθήκες, το απεσόβησε ο Στάνκοβιτς. 

μυτάκι»" />μυτάκι»" />

Οι «πράσινοι» ήταν ορεξάτοι, είχαν διάθεση και κατοχή μπάλας και δεν άφηναν την ΑΕΚ να αναπτυχθεί. Με τη συμπλήρωση δεκαλέπτου στο ντέρμπι, η ΑΕΚ πήρε μέτρα, ανέβηκε, πίεσε τα στόπερ των «πρασίνων», αλλά χωρίς κίνδυνο για τα καρέ του Μπρινιόλι. 

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ καλό διάστημα, έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του αστόχησαν. Συγκεκριμένα στο 18΄ ο Παλάσιος σούταρε άουτ, στο αμέσως επόμενο λεπτό (19΄) ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα μετά την εξαιρετική πάσα του Αϊτόρ, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Τσέριν που πέρασε άουτ, αλλά και η προβολή του Σπόραρ που σπατάλησε ακόμα μια πολύ καλή στιγμή. 

Η σημαντικότερη όλων όμως συνέβη στο 26ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο Κουρμπέλης σηκώθηκε μόνος του και αστόχησε με κεφαλιά, με όλη την άμυνα της ΑΕΚ να τον κοιτάει, σε μια αδιανόητη χαμένη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός. 

Η ΑΕΚ μετά το μισάωρο είχε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγάζει «θέματα», με την Ένωση να βρίσκει το γκολ και να «τιμωρεί» στο 36΄ τους αφελείς «πράσινους» για το 0-1, σε μια φάση που προήλθε από το τραγικό λάθος του Ρούμπεν Πέρεθ που έχασε τη μπάλα. 

Στο 41΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σπόραρ πήδηξε για την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χατζισαφί, με τον Βούλγαρο ρέφερι να καταλογίζει την «εσχάτη των ποινών». Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, ο αμυντικός της Ένωσης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και ο Αϊτόρ έστειλε σε διαφορετική γωνία τη μπάλα και τον Στάνκοβιτς για το 1-1. 

Αμέσως μετά την ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια σπουδαία στιγμή για να κάνει την ολική ανατροπή, με τον Παλάσιος να πασάρει στον χώρο και τον Αϊτόρ να μην προλαβαίνει τη μπάλα. 

Στις καθυστερήσεις ήρθε η ανατροπή για τον Παναθηναϊκό που κέρδισε και δεύτερο πεντακάθαρο πέναλτι σε πτώση του Γκάνεα μέσα στην περιοχή από τον Λιβαϊ Γκαρσία. Η φάση μετά από αρκετά λεπτά ελέγχθηκε από το VAR, ο Βούλγαρος ρέφερι το καταλόγισε, με τον Σπόραρ να εκτελεί για το 2-1. 

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι προβληματική εικόνα, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Γιοβάνοβιτς. Την ίδια στιγμή το ματς στο πρώτο τέταρτο δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Αλμέϊδα να προχωρά μαζικά σε μακιγιάρισμα της ομάδας του με τετραπλή αλλαγή. Ακριβώς στο 60΄ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-1, όταν ο Αϊτόρ πλάσαρε σωστά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Το ματς ξαφνικά από το 60ο λεπτό και μετά άνοιξε, ο ρυθμός ήταν πάνω κάτω, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κοντρολάρει τα ηνία. Στο 69΄ ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Παλάσιος έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Αϊτόρ σούταρε στην κίνηση, με τη μπάλα να βρίσκει σε αμυνόμενο και να φεύγει κόρνερ. 

Στο 71΄ η Ένωση έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Αραούχο για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Αργεντινός φορ πλάσαρε απελπιστικά άστοχα. Με τον Παναθηναϊκό φανερά κουρασμένο ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε στο τελευταίο 20λεπτό να φρεσκάρει την εικόνα και έβαλε στο ματς τον Βέρμπιτς, αλλάζοντας παράλληλα και ρόλους στους παίκτες, δίνοντας εκείνον του playmaker στον Αϊτόρ. 

Στο 78΄ ο Μπερνάρ κατέγραψε εν μέσω αποθέωσης την πρώτη του συμμετοχή με την «πράσινη» φανέλα και αμέσως φάνηκε η ηρεμία που είχε, στον τρόπο που πάσαρε στους συμπαίκτες του. Με το ματς να μπαίνει στο 80΄ το «τριφύλλι» βρήκε τον τρόπο να «παγώσει» το ρυθμό, κάτι απόλυτα βολικό. Στο 85΄ ο Παλάσιος έχασε τρομερή ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, με το φαλτσαριστό σουτ να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Στάνκοβιτς να τη βρίσκει ελάχιστα με τα ακροδάχτυλα.

Στις καθυστερήσεις ο Παλάσιος και πάλι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, όταν βγήκε τετ α τετ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Στάνκοβιτς από πλάγια θέση. Δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να σοκάρει το «τριφύλλι», αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που ζήτησε επιτακτικά το πρωτάθλημα.

πράσινους» μετά τη λήξη" />πράσινους» μετά τη λήξη" />

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (92’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58’ Μοχαμάντι), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι (57’ Αμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Αραούχο (77’ Φαν Βέερτ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.