Μπάσκετ

Κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ, πάλεψε, αλλά προδόθηκε από την τρομερή αστοχία!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη απέναντι στη Ρεάλ, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά έχοντας κακά ποσοστά στην επίθεση και 10 χαμένες βολές (!) ηττήθηκε 71-68 στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη απέναντι στη Ρεάλ, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά έχοντας κακά ποσοστά στην επίθεση και 10 χαμένες βολές (!) ηττήθηκε 71-68 στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Λι, Καλαϊτζάκη Γ., Γκριγκόνις, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη. Στα πρώτα δυο λεπτά οι πράσινοι σκόραραν μόνο με βολές με το σκορ να είναι 3-3. Πολύ γρήγορα η Ρεάλ είχε υποπέσει σε 4 φάουλ κι αυτό ήταν πολύ θετικό για τη συνέχεια.

Με σουτ του Γκριγκόνις το τριφύλλι έκανε το 5-3. Ο Ταβάρες με γκολ – φάουλ έκανε το 5-6 για τους Μαδριλένους. Η απάντηση ήρθε από τον Παπαγιάννη που με κάρφωμα έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα τριών πόντων (7-10), αλλά αμέσως ο Λι μείωσε με ωραίο drive. Το ματς πήγαινε πόντο – πόντο με τον Γουίλιαμς να απαντάει σε τρίποντο του Χεζόνια για το 12-13. Η Ρεάλ έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα.

Με νέο καλάθι του Χεζόνια το σκορ έγινε 12-18. Ο Χεζόνια ήταν “καυτός” και με νέο τρίποντο έκανε το 13-21 για να αναγκάσει τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Με ένα μικρό ξέσπασμα και κάρφωμα του Γκουντάιτις το σκορ έγινε 16-21, ενώ ο Άντριους με τρίποντο μείωσε στους 2 πόντους. Με μακρινό τρίποντο του Μποχωρίδη το σκορ έγινε 22-23, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Με γκολ – φάουλ του Μποχωρίδη, έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 24-23. Η πράσινη άμυνα είχε σφίξει και είναι χαρακτηριστικό ότι δυο λεπτά μετά η Ρεάλ δεν είχε βάλει καλάθι. Με δυο βολές του Άντριους οι “πράσινοι” έκαναν το 26-23. Ο Ντεκ μείωσε στον πόντο με ωραία κίνηση, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ. Η βασίλισσα έκανε το 26-29, έπειτα από κακές πράσινες επιλογές στην επίθεση.

Με δυο ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της Ρεάλ, το σκορ έγινε 28-32 με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει αντίδραση. Ο Πονίτκα με μακρινό τρίποντο μείωσε στον πόντο. Ο Γουίλιαμς με νέα “βόμβα” από τα 6,75 έκανε το 34-32 και έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ! Ο Γκριγκόνις αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και έχασε την ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα την ομάδα του. Ο Γουίλιαμς αστόχησε σε δυο βολές και το σκορ έμεινε στο 34-34 με τον Ταβάρες να δίνει προβάδισμα δυο πόντων στη Ρεάλ. Ο Λι αστόχησε και στη συνέχεια ο Μποχωρίδης με εντυπωσιακή ατάπα στον Ροντρίγκεθ του είπε “όχι”. Ο Παπαγιάννης ισοφάρισε σε 36-36.

Η διαιτησία συνέχισε τα… περίεργα, μη δίνοντας καθαρό φάουλ του Γιαμπουσέλι στον Μποχωρίδη. Με 1/2 βολές του Γουίλιαμς το σκορ έγινε 37-36. Τελικά, το ημίχρονο έληξε με σκορ 37-38 έπειτα από καλάθι του Ταβάρες.

Η τρίτη περίδος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να είναι ξανά άστοχος στις βολές και τον Γουίλιαμς να έχει 0/2. Με καλάθι του Καλαϊτζάκη το σκορ έγινε 39-40, ενώ στη συνέχεα ο Παναθηναϊκός έκανε το 41-40 με κάρφωμα του Γουίλιαμς. Ο Γιαμπουσέλε έδωσε ξανά προβάδισμα στη Ρεάλ. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο μείωσε σε 44-45. Ο Γουίλιαμς με ωραία προσπάθεια έκανε το 46-45. Ο Παπαγιάννης με μακρινό σουτ έκανε το 48-45, σε ένα μομέντουμ που το τριφύλλι έπαιζε πολύ καλή άμυνα. Ο Κοζέρ με τρίποντο ισοφάρισε και ο Ταβάρες έκανε το 48-50. Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων με νέο καλάθι του Κοζέρ. Ο Άντριους σημείωσε καλάθι και φάουλ για το 51-52. Ο Ντεκ σκόραρε για το 51-54 και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έψαχνε αντίδραση, αλλά ήθελε καλύτερη επίθεση. Με καλάθι από Ταβάρες και Γκουντάιτις το σκορ έγινε 53-56. Ο Γκουντάιτις ξανά μείωσε στον πόντο. Ο Κοζέρ με τρίποντο έκανε το 55-59. Η Ρεάλ έκανε το 55-62 με νέο τρίποντο από τον Γιουλ.

Ο Γκουντάιτις σημείωσε γκολ – φάουλ και πήρε το τέταρτο φάουλ του Ταβάρες. Το σκορ έγινε 57-62 με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη 10η του βολή στο ΟΑΚΑ! Ο Λι με τρίποντο έκανε το 60-62. Απέμεναν λιγότερα από 5 λεπτά και το “τριφύλλι” ήθελε την ανατροπή. Ο Λι με νέο τρίποντο έκανε το 63-62. Η Ρεάλ έκανε το 63-64 με τον Μούσα. Με δυο βολές του Γουίλιαμς το σκορ έγινε 65-64. Η Ρεάλ απάντησε ξανά με τον Μούσα για το 65-66. Ο Λι αστόχησε σε τρίποντο και η μπάλα πήγε στη φιλοξενούμενη ομάδα, ενώ απεμεναν δυο λεπτά. Ο Μούσα έκανε το 65-68 και στη συνέχεα οι διαιτητές χρέωσαν με επιθετικό φάουλ τον Παπαγιάννη σε ένα κρίσιμο σημείο. Η Ρεάλ έχασε την ευκαιρία, κάνοντας βήματα και η μπάλα πέρασε στους πράσινους. Ο Λι, όμως, αστόχησε σε τρίποντο, έειτα από βιαστική επιλογή, ενώ στη συνέχεια ο Γκριγκόνις αστόχησε από το ίδιο σημείο. Απέμενε ένα λεπτό και ο Γιουλ με τρίποντο με ταμπλό “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό για το 65-71. Ο Λι ευστόχησε στο φινάλε για το τελικό 68-71.

Exit mobile version