ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μια φτηνή προπαγάνδα που οργιάζει, αλλά δεν μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

Αφού έλιωσε η καραμέλα "μα παίζει μόνο στη Λεωφόρο", πήγαμε στο αμίμητο "μα έχει πάρει πέντε πέναλτι". Να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο. Το editorial του panathinaikos24.gr.

Μια φτηνή προπαγάνδα που οργιάζει, αλλά δεν μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

Αφού έλιωσε η καραμέλα “μα παίζει μόνο στη Λεωφόρο”, πήγαμε στο αμίμητο “μα έχει πάρει πέντε πέναλτι”. Να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο.

Στην Ελλάδα της παραφιλολογίας, των “μυαλοπώληδων”, της εξυπνάδας και της “λάσπης”, όλα τα παραπάνω είναι εύκολα. Πέφτει η “εντολή” και παίρνουν φωτιά τα μικρόφωνα ή τα πληκτρολόγια. Η γραμμή περνάει. Μόνο που για να σταθεί, θα πρέπει να έχει επιχειρήματα και λογική. Διότι σε διαφορετική περίπτωση εξελίσσεται σε μια φτηνή και απολύτως χαζή προπαγάνδα, η οποία δεν πετυχαίνει στην τελική και τον στόχο της: Δεν πείθει.

Πρώτα είχαμε το περίφημο “μα παίζει μόνο στη Λεωφόρο”. Δεν ήταν λίγοι όσοι προσπαθούσαν να υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό και στεκόντουσαν στα πολλά ματς που είχε δώσει στην έδρα του. Βέβαια, το γεγονός ότι πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, τους… διέφευγε. Η καραμέλα έλιωσε όταν ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη (πάλι με ανατροπή) στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 81.680 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλέον, περάσαμε στο εξαιρετικά ανόητο και παραπλανητικό “έχει πάρει πέντε πέναλτι”. Για να κλαις ή να γελάς; Πρόκειται για μια ρητορική που την ακολουθούν όσοι τυφλώνονται από φανατισμό ή ακολουθούν πρακτικές προπαγάνδας

Τι σημαίνει “έχει πάρει πέντε πέναλτι;”. Πόσο παιδικό ερώτημα είναι αυτό…

Πρώτον, για να πάρεις πέναλτι θα πρέπει κάτι να κάνεις στον αγωνιστικό χώρο. Να φτάσεις με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσεις επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία. Συνεπώς, θα πρέπει να κάνεις κάποια σωστά και καλά πράγματα στο χορτάρι.

Δεύτερον, απαντήστε μας ρε παιδιά: Είναι ή δεν είναι πέναλτι όσα έχει πάρει το τριφύλλι; Από τη στιγμή που υπάρχουν παραβάσεις, υπάρχει κάποιος κανονισμός που λέει ότι δεν πρέπει να τα πάρει; Τι λογική είναι αυτή; Και τι σημαίνει το “μα έχει πάρει πέντε πέναλτι;”

Όχι, πέντε, αλλά 25 να πάρει αν υπάρχουν. Απλά τα πράγματα για να μην το κουράζουμε.

Και κάτι ακόμα: Έχετε καταλάβει ότι χωρίς var ο Παναθηναϊκός θα είχε αδικηθεί όσο καμία άλλη ομάδα της κορυφής; Θυμηθείτε για παράδειγμα τι έγινε στην Τούμπα. Ο διαιτητής δεν είχε παράβαση στην μπουνιά του Κοτάρσκι στον Σπόραρ, αλλά το var το διόρθωσε. Προσθέστε σ’ αυτό, το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά το πήρε πίσω ο ρέφερι με τη βοήθεια του βίντεο. Χθες, στη Λεωφόρο ο διαιτητής Παπαδόπουλος είδε επιθετικό φάουλ, αλλα αποδόθηκε δικαιοσύνη όταν το var τον κάλεσε και εν τέλει δόθηκε πέναλτι μετά την κλωτσιά του Αλβαρες στο πόδι του Αϊτόρ. Απλά είναι τα πράγματα…

Θα το επαναλάβουμε: Για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, θα πρέπει να είσαι ψαγμένος. Να έχεις επιχειρήματα και να στέκουν τα όσα λες και προσπαθείς να περάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση εξελίσσεσαι σε προπαγανδιστής που έχει ως σκοπό τον αποπροσανατολισμό και το ψέμα. Και όλα αυτά οδηγούν σε μια τοξικότητα που μόνο καλό δεν κάνει…

Υ.Γ: Το 7/7 είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν επαναπαύεται. Υπάρχει δρόμος και μια ΑΕΚ η οποία δείχνει ικανή να διεκδικήσει. Ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα συνέλθει. Συνεπώς, η μεγάλη μάχη συνεχίζεται. Από το “τριφύλλι” κανείς δεν υποτιμάει τους αντιπάλους. Αν οι ίδιοι θέλουν να υποτιμούν τον Παναθηναϊκό, ας το κάνουν…

Panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.