ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το 66% των γκολ του Παναθηναϊκού έχει προέλθει από στημένες φάσεις

Πως η στατιστική αποδεικνύει μία ακόμα καλή δουλειά που γίνεται στο Κορωπί. Αυτή των στημένων φάσεων που έχει αξιοποιήσει ο Παναθηναϊκός.

Το 66% των γκολ του Παναθηναϊκού έχει προέλθει από στημένες φάσεις

Νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ιωνικό χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Σπόραρ και εκτέλεσε ο Αϊτόρ. Νίκη με 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό την τρίτη αγωνιστική, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και κεφαλιά του Βέρμπιτς. Νίκη με 2-1 μια εβδομάδα αργότερα κόντρα στην ΑΕΚ με δύο εύστοχα πέναλτι, από Αϊτόρ και Σπόραρ. Δύο γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Αϊτόρ την 5η αγωνιστική στο 3-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Πέναλτι του Αϊτόρ για το τελικό 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και ένα ακόμα πέναλτι του ίδιου ποδοσφαιριστή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που έκρινε την αναμέτρηση το βράδυ της Κυριακής. Σύνολο; Οχτώ τέρματα μέσα από στημένες φάσεις έχει βρει έως τώρα στο πρωτάλημα ο Παναθηναϊκός.

Οχτώ στα δώδεκα που έχει σημειώσει. Σε ροή αγώνα πέτυχε τα δύο απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη, το ένα από τα τρία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και το ένα από τα δύο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια, ένα ποσοστό κοντά στο 66% των πράσινων γκολ έχει έρθει από στημένες φάσεις. Μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα έως τώρα και σίγουρα ένα όπλο στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυρίως όταν θέλει να “ξεκλειδώσει” κάποιες άμυνες.

Οπως συνέβη την Κυριακή απέναντι στον Αστέρα. Θα πει κάποιος πως τα πέντε απ’ αυτά είναι από το σημείο του πέναλτι, άρα και με τις πιθανότητες υπέρ της ομάδας του Σέρβου να σκοράρει. Υπάρχει και ο αντίλογος. Αρχικά δεν είναι βέβαιο πως θα έχει μια ομάδα 100% ευστοχία στις εκτελέσεις των πέναλτι. Και σίγουρα χρειάζεται παίκτες που είναι καλοί εκτελεστές για να το πετύχει. Και δεύτερον, πως για να κερδίσεις πέναλτι προϋποθέτει να φέρεις την μπάλα μέσα στην περιοχή με καλές προϋποθέσεις.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.466 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι απέναντι στον Ιωνικό, στην ΑΕΚ (το δεύτερο) και στον ΠΑΟΚ, δημιουργώντας ευκαιρίες για να σκοράρει. Και αν δεν γίνονταν τα μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους, πιθανότατα θα το είχε πετύχει. Σε προσπάθειες που ήρθαν μέσα από ομαδική δουλειά στο γήπεδο και με πάσες που βγήκαν στην πλάτη της άμυνας της κάθε ομάδας. Ή κέρδισε πέναλτι από την εκτέλεση ενός κόρνερ, το πρώτο κόντρα στην ΑΕΚ, που αποδεικνύει και αυτό το πόσο καλή δουλειά γίνεται στο Κορωπί στην εκμετάλλευση των στημένων φάσεων.

Με λίγα λόγια, δεν είναι κάτι που έρχεται στην… τύχη, αλλά προϊόν σκληρής δουλειάς που γίνεται από τον Γιοβάνοβιτς στον συγκεκριμένο τομέα στο προπονητικό κέντρο, αφού ο Σέρβος γνωρίζει πως οι στημένες φάσεις είναι ένας τρόπος που μπορεί η κάθε ομάδα να εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει. Και αυτό κάνει ο φετινός Παναθηναϊκός.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.