ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Η προϊστορία στη Λαμία και η ευκαιρία για το τρίτο σερί «διπλό»

Η προϊστορία των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού στη Λαμία με την τοπική ομάδα και χρήσιμα στατιστικά.

Παναθηναϊκός: Η προϊστορία στη Λαμία και η ευκαιρία για το τρίτο σερί «διπλό»

Στις τρεις πρώτες παρουσίες της στην Super League, η Λαμία κατάφερε να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό της με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στην παρθενική της χρονιά το συνόδευσε αυτό και με τον αποκλεισμό των «πρασίνων» στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το 2017-18 πήρε αρχικά ισοπαλία 1-1 για το πρωτάθλημα στις 21 Οκτωβρίου 2017 και λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2017 επικράτησε με 4-1 στην πρώτη αναμέτρηση τους για το Κύπελλο Ελλάδος στη Λαμία. Ο Παναθηναϊκός στην ρεβάνς επικράτησε με 1-0, με αποτέλεσμα η Λαμία να προκριθεί στους “8” του θεσμού.

Το 2018-19 πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπερτόλιο (52΄) και την επόμενη σεζόν (2019-20) απέσπασε ισοπαλία 1-1 (20’ Ρόμανιτς – 35’ Μακέντα).

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 27.752 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το 2020-21 μπορεί ο Παναθηναϊκός να επικράτησε για πρώτη φορά στην έδρα της Λαμίας με 2-0 (8’ Καρλίτος, 60’ Καρλίτος), αλλά στον δεύτερο γύρο η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε λευκή ισοπαλία στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Την περσινή σεζόν, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει και στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος. Μάλιστα στα τρία τελευταία μεταξύ τους δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα από την ομάδα της Λαμίας.

Η Λαμία, πάντως, έχει καταφέρει να δυσκολέψει και παλαιότερα τον Παναθηναϊκό, αφού παρά την διαφορά κατηγορίας των δύο ομάδων, στις κόντρες τους στο Κύπελλο Ελλάδος το 1964-65 και το 1967-68 ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την διαδικασία της παράτασης για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 4-7

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.