Μπάσκετ

Τραγικός Παναθηναϊκός στο Βερολίνο και διασυρμός από την Άλμπα!

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς θύμιζε... Παναθηναϊκό μόνο από τις φανέλες στο Βερολίνο και παίζοντας κάτι από μπάσκετ γνώρισε βαριά ήττα με 94-65 από την Άλμπα για την 3η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 1-2 το πράσινο ρεκόρ.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς θύμιζε… Παναθηναϊκό μόνο από τις φανέλες στο Βερολίνο και παίζοντας κάτι από μπάσκετ γνώρισε βαριά ήττα με 94-65 από την Άλμπα για την 3η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 1-2 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Λι, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη απέναντι στην Άλμπα. Ο Γουίλιαμς με τρίποντο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Μπλατ να απαντάει. Ο Αμερικανός με ωραία προσπάθεια έκανε το 3-5 για το «τριφύλλι» με τον Σίγκμα να ισοφαρίζει.  Με ½ βολές ξανά από τον Γουίλιαμς οι πράσινοι πήραν εκ νέου προβάδισμα. Με συνεχόμενα τρίποντα η Άλμπα έκανε το 11-6. Οι «πράσινοι» έκαναν ξαφνικά εύκολα λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» στο σκορ. Η διαφορά πήγε στους 11 (17-6) με τον Παναθηναϊκό να έχει σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η Άλμπα είχε ήδη πέντε τρίποντα!  Με βολές του Πονίτκα το σκορ έγινε 17-8. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-9 με τους πράσινους, εκτός των άλλων, να έχουν 4 άστοχες βολές.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με καλάθι του Άντριους για το 17-11. Με τρίποντο από τον Μαντζούκα η διαφορά μειώθηκε τους 5 (19-14) με το τριφύλλι να θέλει να βγάλει αντίδραση.  Ο Άντριους σκόραρε κι αυτός για τρεις και το σκορ έγινε 21-17. Ο Γκουντάιτις έκανε το 21-19. Με το σκορ στο 25-21 οι διαιτητές έδωσαν ανύπαρκτο φάουλ στην Άλμπα για τρεις βολές του Μπλατ.  Το σκορ έγινε 28-21. Οι χαμένες βολές και τα εύκολα χαμένα σουτ, αντί να μειώσουν τη διαφορά έκαναν την Άλμπα να προηγηθεί με 9 πόντους (30-21). Με τρίποντο του Λι το σκορ έγινε 32-24. Η Άλμπα έκανε το 38-26, αλλά ο εξαιρετικός Άντριους με γκολ – φάουλ από τρίποντο κρατούσε όρθιο τον Παναθηναϊκό με το σκορ να γίνεται 38-30. Ο Μπλατ με τρίποντο έκανε το 41-30 και έπειτα από νέο λάθος το σκορ έγινε 43-30! Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι. Ο Γκριγκόνος συνδέθηκε, επιτέλους, με το καλάθι και με τρίποντο έκανε το 43-33, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με δυο επιθέσεις και ισάριθμα λάθη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έπρεπε πάση θυσία να βελτιωθούν επιθετικά για να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Η αστοχία συνεχιζόταν με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να έχει σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία. Το σκορ έγινε 47-33 και το «τριφύλλι» σημάδευε συνεχώς… σίδερο! Η Άλμπα σαν σε προπόνηση έκανε το 50-33. Ο Μπλατ με τρίποντο εκτίναξε τη διαφορά στους 20 πόντους.  Με νέο τρίποντο των Γερμανών το σκορ έγινε 56-33 με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν άθλια εικόνα στο παρκέ. Στα 5 λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου το σκορ είχε γίνει 60-33 με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βάλει ούτε πόντο! Ο Λι σκόραρε το πρώτο καλάθι στα 4 λεπτά  πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου και ο Γκουντάιτις έκανε το 60-37. Με γκολ – φάουλ του Γκριγκόνις το σκορ έγινε 62-41. Ο Λι σκόραρε για το 62-43. Ο Αμερικανός με δυο βολές έκανε το 62-45.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 64-45.

Με τρίποντο από τον Γκριγκόνις το σκορ έγινε 66-50, αλλά η διαφορά παρέμενε πολύ μεγάλη. Η Άλμπα έκανε το 72-50 και η κατάσταση έδειχνε μη αναστρέψιμη.  Η διαφορά εκτινάχθηκε με το σκορ να γίνεται 85-54 και τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει άθλια εμφάνιση.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής. Κόντρα στην Άλμπα των ελλείψεων, το τριφύλλι ήταν εξωφρενικά κακό.  Το ματς μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με σκορ 94-65.

Exit mobile version